Szociális bankszámlát vezetne be a Jobbik
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Szociális bankszámlát vezetne be a Jobbik
Szociális bankszámlát vezetne be a Jobbik PDF Nyomtat Email
2012 április 15., vasárnap 08:52

A Jobbik a leghatározottabban visszautasítja a legújabb "Fidesz-sarcot", a tranzakciós adó néven közismertté vált tervezetet.

A legújabb "Fidesz-adónak", az úgynevezett tranzakciós díjnak semmi  köze a nemzetközi Tobin-adóhoz, melyet a spekulációs pénzmozgások visszaszorítására találtak  ki. Az új teher ugyanis nem a spekulánsok tevékenységét nehezíti, hanem egy újabb adófajta a lakosság pénztárcájának terhére. Bár a pontos számok még nem ismeretesek, az új adófajta mértéke 1 ezrelék körül mozoghat majd, s ez súlyos milliárdokat jelenthet összességében, melyet a polgárok zsebéből húznak ki, hiszen a kormányzat nem figyel arra, hogy a pénzintézetek milyen terheket hárítanak át ügyfeleikre. Ráadásul ez esetben dupla sarcról beszélhetünk, hiszen jelentkezik majd terhelés és jóváírás esetén is.

Azt eddig is láthattuk, és bizonyítottuk, hogy a bankok ezen adófajtákat áthárítják a lakosságra, emelve a havidíjakat, hitelkártya-díjakat, átutalási költségeket. Így a szinte észrevétlen, kis összegekkel újabb milliárdokat vonhatnak el az emberektől. Ennek megakadályozása érdekében a Jobbik monitoring-rendszer felállítását szorgalmazza, amely nemcsak vizsgálná, milyen összegeket hárítanak át a bankok, hanem szükség esetén szankcionálná is azokat.

A Jobbik legfőbb javaslata pedig az, hogy kimondottan a kisnyugdíjasok és a kis keresetűek számára tegyenek elérhetővé egy úgynevezett szociális bankszámlát. A nehéz sorban élő emberek számláit mentesítenék mindenféle tranzakciós költségtől, számladíjtól, így a szükséget szenvedő emberek, dolgozók szinte ingyen bankszámlát tarthatnának fenn. A későbbiekben pedig olyan gazdasági csomag bevezetése volna szükséges, amelynek keretein belül egy, a szociális bankszámlához hasonló, kedvező bankszámlavezetési lehetőséget terjesztenének ki a kis- és középvállalkozókra is, akiket ily módon szintén mentesítenének az indokolatlan banki terhektől, áthárításoktól.

A Jobbik keresi a megoldást arra is, hogyan lehetne létrehozni egy Magyar Bankot vagy egy úgynevezett „Vidék Bankját” – ez egyébként szerepelt a nemzeti radikális párt programjában is.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások