A kormány gyakoroljon nyomást a multikra!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 12. szerda

Pongrác ünnepli névnapját.
Holnap Szervác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva A kormány gyakoroljon nyomást a multikra!
A kormány gyakoroljon nyomást a multikra! PDF Nyomtat Email
2012 április 07., szombat 19:01

A Jobbik teljes mértékben kiáll az óbudai Auchannál béremelésért demonstráló kereskedelmi dolgozók mellett, és egyetért a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének követelésével.

A kormány az elvárt bérkompenzációs előírással a magyar kis- és középvállalkozásokra gyakorol csak nyomást, akik nagy része gazdaságilag sem áll úgy, hogy a kabinet által a dolgozóktól elvett több ezer forintot kifizesse részükre a kormány helyett. Ellenben a továbbra is jól menő, nyereséges multikra a kormány semmilyen módon nem gyakorol nyomást, így - bár a fedezet meglenne rá -, többségében nem is tesznek eleget az elvárt béremelésnek.

Különösen felháborító, hogy miközben az Auchan Magyarország a Cora Magyarország hipermarketek megvásárlására készül, a közel négyezer érintett, igen alacsony keresetű dolgozójának, akik fizetése a tavalyihoz képest akár tízezer forinttal is csökkent, nem hajlandóak megemelni a bérét. Ilyen Auchan-Cora mértékű fúziós beruházásba kizárólag stabil gazdasági háttérrel, kiemelkedő profitvárakozások mellett fog bele bármilyen cég, így a béremelés elmaradásának okaként a gazdasági viszonyokra hivatkozni több mint felháborító. Ráadásul jól mutatja a multik mentalitását, hogy a fúzió ismét a magyar gazdaság kárára, a magyar hatóságokat megkerülve, az Európai Uniótól megkért engedély alapján megy majd végbe, és teremtenek vele több régióban is monopolhelyzetet, ami mind a vásárlóknak, mind a dolgozóknak további hátrányokat fog okozni.

A Fidesz-KDNP kormány elhibázott adópolitikájának következménye a nettó bércsökkenés, míg a munkavállaló-ellenes foglalkoztatáspolitikájának pedig a dolgozók érdekérvényesítési képességének lenullázása, az érdekvédő szervezetek tagjainak és vezetőinek kiszolgáltatottsága köszönhető. A kormány a multik elé vetette és magukra hagyta a dolgozókat. A Jobbik figyelemmel kíséri a demonstráció következményeit, s a munkáltatói retorziók esetén minden módon kiáll a tiltakozás szervezői és résztvevői mellett.

Bertha Szilvia, a Jobbik országgyűlési képviselője

 

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások