Fizetnek a borsodi pedagógusoknak!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 6. csütörtök

Ivett ünnepli névnapját.
Holnap Gizella napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Fizetnek a borsodi pedagógusoknak!
Fizetnek a borsodi pedagógusoknak! PDF Nyomtat Email
2012 április 06., péntek 20:39

Két héten belül megkapja fizetése tavalyi és idén januári elmaradt részét az a közel ezer Borsod-Abaúj-Zemplén megyei pedagógus, akiknek jogos járandóságával hónapok óta tartozik az állam. A megyei intézményfenntartó központ vezetője ma reggel arról tájékoztatott bennünket, hogy a februári és márciusi elmaradást legkésőbb májusig kifizetik az érintetteknek. Ezt megértettük és tudomásul vettük.
Amit viszont nem veszünk tudomásul, az az, miért kellett ennek így történnie, s miért van arra szükség, hogy érintettek, érdekvédők megkeresésére, illetve újságcikkek alapján  országgyűlési képviselők járjanak el az állami alkalmazottak jogosan megkeresett, ám ki nem fizetett javadalmainak ügyében.

A fentiek miatt ma a megyei kormányhivatalban, illetve a kormányhivatal munkavédelmi és munkaügyi szakigazgatási szervének munkaügyi felügyelőségén is jártunk. Egyértelművé tettük, hogy célunk nem a bűnbakkeresés, hanem annak elérése, ilyesmi többé ne történhessen meg. Felhívtuk az illetékes vezetők figyelmét arra, hogy a jövőben nagyobb hangsúlyt fektessenek az ilyen botrányok megelőzésére, s arra is, hogy intézkedéseik során ne mérjenek kettős mércével, az állami intézményeknél is ugyanúgy követeljék meg a szabályok betartását, mint ahogyan azt a piaci szereplők esetében is megkövetelik.

Tárgyalásaink eredményéről tájékoztattuk a Pedagógusok Szakszervezete megyei és országos vezetőségét is. Reméljük, a közel ezer borsodi pedagógus kálváriája legkésőbb májusra véget ér. Ha ez nem így lesz, ismét közbe fogunk lépni.


Gúr Nándor
országgyűlési képviselő, a parlament foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának elnöke


Nyakó István
országgyűlési képviselő

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások