Nyitva maradt pénzcsap - 150 millió a miskolci cigánytelepekre
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 12. szerda

Pongrác ünnepli névnapját.
Holnap Szervác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Nyitva maradt pénzcsap - 150 millió a miskolci cigánytelepekre
Nyitva maradt pénzcsap - 150 millió a miskolci cigánytelepekre PDF Nyomtat Email
2012 március 30., péntek 18:20

 

Ne költsön a Fidesz újabb 150 milliót a cigánytelepekre – hangzott el a Jobbik miskolci sajtótájékoztatóján, melyen Jakab Péter, a párt önkormányzati képviselője fogalmazott meg bírálatot azzal kapcsolatban, hogy a miskolci városvezetés ennyi pénzből kívánja fejleszteni a szegregált városrészeket.
„Az erről szóló előterjesztést a Fidesz és az MSZP kéz a kézben szavazta meg a legutóbbi testületi ülésen,  még mélyebbre taszítva  Miskolcot a cigányspirálban” – mondta a képviselő hozzátéve, a kormánypárt tovább folytatja azt a szocialista gyakorlatot, amely – romafelzárkóztatás fedőnév alatt – ipari  méretekben szórja az adófizetők pénzét, egy olyan modellt követve, amely az elmúlt 22 évben már bebizonyította, hogy sokkal közelebb áll a cigánybizniszhez, mint a valódi felzárkóztatáshoz.


Jakab Péter szerint az, ami eddig integráció címszó alatt zajlott Miskolcon, az nem a megoldáshoz vitt közelebb, hanem tovább mélyítette a társadalmi feszültségeket. „ Az elmúlt 22 év romafelzárkóztatása azt üzeni a cigányság antiszociális részének, hogy kifizetődő folytatni a közösségellenes életformát, hisz azt hol az önkormányzat, hol a magyar állam, hol az Európai Unió milliókkal, milliárdokkal szponzorálja.” – állította a politikus, aki szerint ideje tisztázni azt is, Magyarországon melyik párt is a kirekesztő: az a Jobbik, amelyik azt vallja, hogy a 21. században, a tudásalapú társadalmak korában a bőrszín nem lehet előny sem az oktatásban, sem a foglalkoztatásban, vagy az a Fidesz, amelyik faji alapon hirdet romáknak 100 ezer munkahelyet, 20 ezer szakmát, 10 ezer érettségit, 5 ezer diplomát, Miskolcon pedig 150 millió forintot.


„A Jobbiknak több éves küzdelembe telt, hogy ma már a politika, ha szemérmesen is, de hajlandó beszélni a cigánykérdésről. Miskolc azonban a 24. órában van. Nincs ugyanennyi évünk a cselekvésre.” – fogalmazott a képviselő, majd felszólította Miskolc Fidesz-KDNP-s vezetését, hogy a további – társadalmi feszültségeket generáló – pénzszórás helyett, kezdje el megvalósítani a Jobbik vonatkozó programpontjait: állítsa fel a városi csendőrséget, kezdjen egyeztetést a belügyminisztériummal a Fazekas utcai büntetésvégrehajtási-intézet önfenntartó börtönné történő átalakításáról, az ennek eredményeként felszabaduló forrásokból pedig kezdje meg működését a város bentlakásos iskolája.


„Aki ezt a cselekvési tervet szélsőségesnek titulálja, az lábbal tiporja a többségi társadalom békés, nyugodt élethez való jogát, és a törvénytisztelő állampolgárokkal szemben a renitensek érdekeit védi.” – szögezte le végezetül a nemzeti radikális képviselő.


Miskolci Jobbik

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások