A Fidesz célja: képzettség nélküli, betanított munkások országa legyünk
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 12. szerda

Pongrác ünnepli névnapját.
Holnap Szervác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva A Fidesz célja: képzettség nélküli, betanított munkások országa legyünk
A Fidesz célja: képzettség nélküli, betanított munkások országa legyünk PDF Nyomtat Email
2012 március 18., vasárnap 21:13

Balog Ádám adóügyekért felelős helyettes államtitkár nyilatkozata szerint 2013-tól a szakképzettséget nem igénylő munkakörökben dolgozók után a minimálbér összegéig 27 helyett csak 18 százalék szociális hozzájárulási adót kell fizetni. De vajon mi ennek a kezdeményezésnek a célja, tisztában van-e a kormány azzal, mi lesz az eredménye?
A célja nyilván az, hogy az ország lerablása után új prédaországok után néző és hazánkból kivonuló multi rabszolgaüzemek számára ismét vonzó célpont legyen az ország. Továbbá ha megoldható adott munka elvégeztetése szakképzettség nélkül, akkor akár szakképzett munkaerőt is ilyen munkakörre alkalmazva, a minimálbért kifizetve a munkáltatók számára minél olcsóbban megoldható legyen a foglalkoztatás.

Az eredménye pedig nyilvánvaló: a magyar munkaerő további butítása, a multik számára vonzó rabszolgapiaci körülmények kialakítása, amikor a nyomasztó munkanélküliség miatt akár szakképzett emberek is örömmel dolgoznak éhbérért a nyomorszintű túlélés esélyében bízva. Eközben a munkáltatóknak nyújtott járulékkedvezmény a multik profitját tovább gazdagítva kivándorol az országból.

Ezzel szemben magyar kis- és középvállalkozások elenyésző részben fogják tudni igénybe venni a kedvezményt, mert jellemzően nem a tanulatlan, szakképzetlen munkaerőre van szükségük, hanem a minél képzettebb és sokoldalúbb emberekre. Ezeknek a cégeknek a piacteremtés, a tényleges bürokráciacsökkentés és a valódi, érdemi, minden alkalmazottra kiterjedő járulékcsökkentés jelentene megoldást.

A szakképzettséget nem igénylő munkaköröket betöltők után járó járulékkedvezmény az egész társadalom számára azt az üzenetet hordozza, hogy az összeszerelő-üzemek országának valójában nincs is szüksége gondolkodó szakemberekre, azokkal csak a baj van. Így lehet tönkretenni Magyarország egyik legfontosabb nemzetközi versenyelőnyét: az értelmes, kreatív, tanulóképes szakemberek adta lehetőséget.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom sokkal fontosabbnak tartaná a magas hozzáadott értékű, előállításra épülő, komoly szakképzettséget igénylő iparágak fejlesztését és az ezen a téren történő foglalkoztatás támogatását. Ezzel ösztönöznénk a társadalom fiataljait a tanulásra és képzetlen rétegeit az önkéntes, saját jól felfogott érdekében történő felzárkózására. Ez lehet a gyarmati, rabszolgasorból történő kiemelkedés sarokköve.

Bertha Szilvia, a Jobbik országgyűlési képviselője

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások