A miniszterelnök ne kampányoljon Délvidéken!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva A miniszterelnök ne kampányoljon Délvidéken!
A miniszterelnök ne kampányoljon Délvidéken! PDF Nyomtat Email
2012 március 11., vasárnap 21:54

A Jobbik Magyarországért Mozgalom megdöbbenéssel értesült arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a közelgő szerbiai választások kapcsán nyílt politikai állásfoglalást tett az öt délvidéki magyar párt egyike mellett. Nikowitz Oszkár, Magyarország belgrádi nagykövete a Danas című szerb napilapnak azt nyilatkozta, a magyar kormányfő támogatni fogja a Vajdasági Magyar Szövetséget a szerbiai parlamenti választásokon, és áprilisban személyesen is részt vesz a VMSZ választási kampányában. A hírt a nagykövetség is megerősítette.

A Jobbik felhívja Orbán Viktor figyelmét, hogy a Fidesz elnökeként ugyan jogában áll bármelyik külhoni magyar szervezetet pártja támogatásáról biztosítani, kormányfőként azonban nem teheti meg, hogy állásfoglalásával megossza a délvidéki magyarságot, főleg nem úgy, hogy ehhez a belgrádi nagykövetet használja fel. A miniszterelnök ezzel azt üzeni, hogy Magyarország számára csak egy délvidéki politikai erő létezik. Személyes támogatását adja tehát egy hazaihoz hasonló logika mentén kiépülő egypártrendszerhez, ellenségnek tekintve mindazokat, akik ezzel szembehelyezkednek. Így azok a délvidéki magyarok is ebbe az ellenségnek tekintett körbe tartoznak, akik a másik négy erő Magyar Fordulat néven létrejött koalícióját kívánják támogatni.

A Jobbik felszólítja Orbán Viktort, hogy az ország nevében ne kampányoljon Délvidéken, főleg ne egy olyan politikai párt mellett, amely a magyarság önrendelkezési törekvéseit csak szavak szintjén támogatja, és fennállásának 17 éve alatt vajmi keveset tett ennek megvalósítása érdekében. A miniszterelnöknek sokkal inkább az lenne a dolga, hogy minden lehetséges fórumon fellépjen, és minden eszközzel küzdjön a Szerbiában rekedt közel háromszázezer fős magyarság jogainak biztosításáért. Így a szerb EU-csatlakozást is fel kellene ennek érdekében használnia, mint ahogy a megalkuvó magyar diplomáciával ellentétben ezt Románia néhány tízezer szerbiai nemzettársa védelmében meg is tette.

Szávay István országgyűlési képviselő, a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinet elnöke

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások