Ne lakoltassanak ki senkit!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Ne lakoltassanak ki senkit!
Ne lakoltassanak ki senkit! PDF Nyomtat Email
2012 március 07., szerda 23:21

A Jobbik felháborodottan tapasztalja, hogy a kormányzat képviselői úgy tesznek, mintha nem vennék észre a Magyarországon kibontakozóban levő szociális katasztrófát. Ezen összeomlás egyik legtragikusabb jele, hogy naponta érkeznek segélyhívások azon családok érdekében, akiket a kilakoltatási moratórium lejártával elzavarnának otthonaikból. Számos civil szervezet, jogvédő küzd azért, hogy a folyamat legalább lassuljon.
A Jobbik képviselői maguk is több esetben léptek közbe, hogy a végrehajtók, követeléskezelők és bankok legyenek belátók a károsultakkal szemben, továbbá ne tekintsék Magyarországot „nyugodt vadászterületnek”. A napokban is számtalan lánclevél kering a világhálón, melyek a kilakoltatásokkal szembeni fizikai ellenállást szervezik.

Az otthon elveszítésénél kevés tragikusabb esemény képzelhető el. A család széteshet, a gyermekeket elviheti a gyámügy, a helyzet visszarendezésének esélye pedig minimális. Ilyen körülmények közepette – bár a jobbikos képviselők állandóan hangoztatják, hogy rendezni kell a károsultak sorsát – a kormányzat csendben van. Újbóli kérdéseinkre, hogy ki segít a károsultakon, rendre felsorolják „megoldásaikat”: a tehetősebbek, szerencsésebbek számára kitalált végtörlesztést, a még fizetőképeseknek segítő, s az adósságot későbbre terhelő árfolyamgátat, valamint a Nemzeti Eszközkezelőt. Utóbbi intézmény azonban rendre cserben hagyja a tisztességesen boldogulni kívánó, de létalapjukat vesztett családoknak, mert a bank „engedélyétől” teszi függővé, hogy az adós megmenekülhet-e vagy sem.

A kormányzat által megállapított kilakoltatási kvóta értelmében több ezerrel több család kerülhet utcára, mint amennyit a fenti „megoldások” összessége megmenteni képes. Többszöri kérdésemre senki nem válaszolt érdemben arra, hogy mi lesz az utcára kerülő családok sorsa. E márciusi hetekben igen falsul cseng a kabinet „senkit nem hagyunk az út szélén” című ígérete, mivel az érintett családokon nem akarnak segíteni. Ezért amíg a helyzet nem rendeződik, a Jobbik a kilakoltatási moratórium azonnali meghosszabbítását követeli, hogy egyetlen magyar családmag se essen szét tehetetlen kormánya miatt. Többször javasoltuk, hogy az úgynevezett „cigányintegrációra” elkülönített, százmilliárdot jóval meghaladó összeg felét a kormányzat fordítsa inkább a lakhatás, a „szocpol” elérésének megkönnyítésére. Emellett úgy véljük, hogy ezen összeg tizedéből meg lehetne menteni minden családot, akit az utcára kerülés fenyeget. A Jobbik véleménye szerint egy nemzeti kormány minimuma az lenne, hogy minden polgárának biztosítson bizonyos szintű védelmet, amennyiben az illető a társadalom hasznos tagja, vagy azzá kíván válni.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások