Csökkenti-e a biomassza a távhődíjakat a Kiliánban?
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Csökkenti-e a biomassza a távhődíjakat a Kiliánban?
Csökkenti-e a biomassza a távhődíjakat a Kiliánban? PDF Nyomtat Email
2012 február 23., csütörtök 00:11

Mikor csökken a kiliániak távhődíja? – tette fel a kérdést a Jobbik kedd délelőtti, miskolci sajtótájékoztatóján
Ezt a témát akár Miskolc város Közgyűlésén is meg lehetne vitatni, ha a Fidesz a tervezett SZMSZ módosítás keretében nem kívánná drasztikusan csökkenteni a képviselők felszólalási lehetőségét – kezdte a tájékoztatót Szegedi Márton, a Jobbik miskolci elnök-frakcióvezetője, utalva a városvezetés azon előterjesztésére, amely közel felére csökkenti a városatyák beszédeinek időtartamát.


Jakab Péter önkormányzati képviselő ezt követően a távhődíjakról szóló önkormányzati rendelet módosítására hívta fel a figyelmet, melyet a miskolci Kilián lakótelepen nagy várakozás előz meg. Ennek oka az – tette hozzá a képviselő – ,   hogy 2011 márciusában a terület fideszes önkormányzati képviselője gáláns ígéretet tett a helyi lakosságnak azzal kapcsolatban, hogy a lakótelep mellett megépített biomassza fűtőmű átadását követően kezdeményezni fogja a beruházás által érintett mintegy ezer lakás távhődíjának csökkentését, így kompenzálva az égető közelsége okozta kellemetlenségeket. Jakab felhívta a figyelmet arra, hogy az átadás hétfőn megtörtént, így itt az ideje, hogy a Fidesz forintosítsa ígéretét. A nemzeti radikális politikus hangot adott annak is, hogy bár a távhő díjának megállapításánál hatósági árszabás érvényesül, az erről szóló törvényt a Parlament még az ominózus ígéret előtt elfogadta, vagyis Seresné Horváth Zsuzsanna kormánypárti képviselő a jogi változások ismeretében tette meg felajánlását.


„Bízom benne, hogy képviselő asszony nem csak elhúzta a mézesmadzagot a politikai haszonszerzés reményében, a helyiek ugyanis már nagyon várják a beígért kedvezményt.” – zárta gondolatait a jobbikos politikus.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások