A kaszinópénzekkel történő elszámolást és tisztújítást követel a Haladásnál a Jobbik
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva A kaszinópénzekkel történő elszámolást és tisztújítást követel a Haladásnál a Jobbik
A kaszinópénzekkel történő elszámolást és tisztújítást követel a Haladásnál a Jobbik PDF Nyomtat Email
2012 február 21., kedd 23:15

A sportra jutó, egyre kevesebb támogatás pótlásának szokatlan módját választották Vas megye legpatinásabb, közel száz esztendeje működő sportegyesületénél. A Haladás VSE ügyvezetője, Pintér Zoltán végső elkeseredésében – a csökkenő pénzforrásokra válaszul – Szombathely egyik kaszinójában az egyesület pénzét kockáztatva próbálta gyarapítani a HVSE anyagi lehetőségeit. Az ügyvezető mintegy 600 ezer forint értékű zsetont játszott el, amelyet a HVSE hitelkártyájával fizetett ki a helyszínen három részletben. Pintér talán abban reménykedett, hogy különös szerencséjének köszönhetően valamelyik szakosztály jobb anyagi feltételekkel kezdheti a szezont.
Pintér Zoltánt tavaly májusában javasolta a fideszes többségű szombathelyi közgyűlés az egyesület ügyvezető elnökének, aki a városi szóbeszéd szerint különösen jó barátságot ápol Marton Zsolttal, Szombathely fideszes alpolgármesterével. Eközben Vas megye legpatinásabb sportegyesületének elnöke az a Kovács Előd lett, aki a SZOVA Zrt. egykori ügyvezetőjeként a Fidesz állandó céltáblájaként szolgált, és akit a helyi MSZP védőszárnyai alá vett. Ám Kovács Előd személye az egyesület elnökeként már a Fidesznek sem kényes.

Pintér Zoltán még tavaly októberben fanyalodott kaszinózásra, azonban a vasi médiumok csak a napokban számoltak be a botrányos, sikkasztásgyanús esetről. Annak ellenére maradt belső ügy a kaszinózás, hogy Lazáry Viktor szombathelyi alpolgármester már januárban tudomást szerzett a történtekről. A Fidesz szerint nincs Pintér-ügy, a belső vizsgálatot már lefolytatták, téves kártyahasználat történt. Az izzadságszagú magyarázat elfogadható is lenne, ha bebizonyosodna, hogy az ügyvezető elnök magán- és egyesületi bankkártyájának azonos a PIN-kódja. Ellenkező esetben azt gondoljuk, hogy a Fidesz ismét „füllentett” egy és összezárt az MSZP-vel. Puskás Tivadar, a Fidesz országgyűlési képviselője és Szombathely városának polgármestere lezártnak tekinti az ügyet és felháborító módon kijelentette: Pintér úr kamatostul visszafizette az egyesület pénzét, így mindenki, aki az ügyről negatív formában nyilatkozik, az csak a HVSE ellen generál nemtelen támadásokat.

A Jobbik azonnali elszámoltatást, a vizsgálat teljes dokumentációjának nyilvánosságra hozatalát, valamint azonnali tisztújítást követel a Haladás Vasutas Sportegyesületénél.

Rába Kálmán, a Jobbik Vas megyei közgyűlési képviselője

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások