Populizmus és a jövő felélése jellemzi az Orbán-kormány tevékenységét
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 12. szerda

Pongrác ünnepli névnapját.
Holnap Szervác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Populizmus és a jövő felélése jellemzi az Orbán-kormány tevékenységét
Populizmus és a jövő felélése jellemzi az Orbán-kormány tevékenységét PDF Nyomtat Email
2012 február 20., hétfő 09:17

A második Orbán-kormány hivatalba lépésének első napjától kezdve 2014-es újraválasztási esélyeinek növelésére koncentrál. A Fidesz kormánya szociálisan érzéketlen gazdaságpolitikájával arra koncentrál, hogy megteremtse saját nyertes szavazóbázisát. Ennek érdekében a legmagasabb keresetű 15 százalék számára jelentős anyagi előnyt juttatott az egykulcsos adórendszer bevezetésével, ennek fedezetét pedig a 200 ezer forint alatti keresetű munkavállalók adóterheinek növelésével és a költségvetés jelentős megterhelésével teremtette meg. Ezek a lépések az egyébként is jelentős anyagi különbségeket tovább növelték a társadalom különböző csoportjai között, előidézve több millió honfitársunk nyomorát és elszegényedését.

Az Orbán-kormány által követett latin-amerikai társadalmi modell azonban súlyos veszélybe sodorta a magyar gazdaságot, aminek a következménye az államadósság finanszírozásának gyors és látványos összeomlása, valamint Magyarország IMF-nek való kiszolgáltatása lett. Figyelemre méltó az is, hogy a saját nemzeti elkötelezettségét kényszeresen bizonygató Orbán-kormány eközben ijesztő gyorsasággal élte fel 12 év magánnyugdíjpénztári megtakarításait, ráadásul ezt úgy tette, hogy eközben a pénztári vagyon kb. felét kitevő, magyar cégek részvényeiből álló vagyont erősen nyomott árakon, külföldi befektetőknek adta el. Az Fidesz-kormány tehát nem csak a jövőt élte fel, hanem eközben csökkentette is a nemzeti részesedést a hazai vállalatokban.

Egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a kormányfő az adóváltozások által kedvezményezett réteg mellett a 3 millió magyar nyugdíjast tekinti elsődleges választói célcsoportjának. Az EU-ellenes „Békemenet” kormánypárti tüntetői zömmel nyugdíjasokból álltak, akiket a Fidesz-kormány szép szavakkal tűzdelt szociális demagógiával igyekszik a saját oldalára állítani, mondván, társadalmi szerződés jött létre a magyar nyugdíjasok és az egykulcsos adóval kedvezményezett „középosztály” között. Ha így megy tovább, a Fidesz rövidesen a 2006-os választási kampány populista mélypontjáig jut el: nem lennénk meglepve, ha Orbán Viktor a legközelebbi választásokon ismét a 14. havi nyugdíj ígéretével kampányolna.

Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások