Budai Gyula ismét a Jobbik nyomában Budapest Airport-ügyben
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Budai Gyula ismét a Jobbik nyomában Budapest Airport-ügyben
Budai Gyula ismét a Jobbik nyomában Budapest Airport-ügyben PDF Nyomtat Email
2012 február 16., csütörtök 20:35

A Jobbik örömmel értesült arról, hogy Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Budapest Airport Zrt. és a Malév Zrt. privatizációjának kivizsgálása céljából. Bár csakúgy, mint a feljelentések kapcsán, most is csupán a Jobbik Magyarországért Mozgalom nyomdokain jár.
A Jobbik 2011 novembere óta maga is próbálja a BA Zrt. – közismertebb nevén Ferihegyi Repülőtér – privatizációját felülvizsgáló bizottság felállítását kezdeményezni. A bizottság életre hívását a képviselők egyötödével, így a Jobbik csoportján túl további 32 képviselő támogató aláírásával lehet kezdeményezni. Azonban sem az MSZP, sem a Fidesz nem támogatta az 1998-tól, tehát már az első privatizációt érintő folyamatokról, az azt követő első Fidesz-kormányzat alatti államosítás eseményéről és következményeiről, majd az új privatizációhoz vezető útról és magáról a 2005-ös privatizációról, a mai nappal bezárólag átfogó, összefüggéseket is feltáró vizsgálódást.

Kíváncsian várjuk, vajon milyen időszakot kíván majd a Fidesz-KDNP-kormány vizsgálni, és milyen témák feltárását teszik majd lehetővé. Vajon ez is olyan elkendőző vizsgálóbizottság lesz, mint az összes eddigi fideszes, ahol végül sem politikai, sem büntetőjogi felelősséget nem állapítottak meg?

Természetesen, amennyiben a bizottság bármilyen formában is megvalósul, mindenképp részt veszünk munkájában, hogy az elmúlt fél éves feltáró munkával felhalmozott ismereteinket hasznosítani tudjuk, és a magyar nemzet minden polgára tudja meg, hogy a rablóprivatizáció eme tipikus megnyilvánulása során mit műveltek vagyonával. Ugyanis az ilyen eseteknek köszönhető az, hogy nincs semmink, csak újszülöttől nyugdíjasig fejenként több mint 2 millió forintnyi adósságunk.

Bertha Szilvia országgyűlési képviselő

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások