Nemzeti jelentőségű intézmények – Répás Zsuzsanna hazudik
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Nemzeti jelentőségű intézmények – Répás Zsuzsanna hazudik
Nemzeti jelentőségű intézmények – Répás Zsuzsanna hazudik PDF Nyomtat Email
2012 február 16., csütörtök 09:08

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Répás Zsuzsanna helyettes államtitkár mai sajtótájékoztatójukon bejelentették, hogy elkészült a nemzeti jelentőségű intézmények listája. Mint elmondták: az egész Kárpát-medencét lefedő hálózat célja, hogy az intézmények ne évről évre, pályázatok útján, hanem kiszámítható módon részesüljenek támogatásban. A Jobbik Magyarországért Mozgalom akár üdvözölhetné is e kezdeményezést, amennyiben egy széleskörűen egyeztetett, objektív kritériumok alapján meghatározott, nemzetpolitikai konszenzussal összeállított lista született volna, azonban nem ezt történt.

Répás Zsuzsanna helyettes államtitkár az MTI kérdésére elmondta: a Magyar Állandó Értekezletet (MÁÉRT) kérték fel, hogy határozza meg azt a kritériumrendszert, ami alapján ebbe a körbe be lehet kerülni, a MÁÉRT alapszervezetektől pedig azt kérték, javasoljanak intézményeket. Répás Zsuzsanna idézett kijelentéseivel sajnos nem először értelmezi meglehetősen sajátosan a valóságot: magyarán szólva hazudik.

Egyrészt nem igaz, hogy a kritériumrendszert a MÁÉRT határozta meg, az csupán véleményezte a fideszes előterjesztést. Méghozzá úgy, hogy csak az ülés előtt kaptuk meg az anyagot azzal a felszólítással, hogy egy ilyen rendkívüli jelentőségű ügyben – miközben az ülés tart, mindössze két óra alatt – egy sajtpapírra írjuk le az általunk képviselt párt vagy szervezet véleményét. Megbotránkoztató, méltatlan és sajnos jellemző is egyben, hogy a Fidesz-KDNP így próbálja ellehetetleníteni a neki nem tetsző vélemények megjelenítését.

Másrészt a helyettes államtitkár szavaival szemben a nemzeti jelentőségű intézmények listájának összeállításakor az ellenzéki pártokat – amelyek szintén tagjai a MÁÉRT-nak –teljesen kirekesztették. Az anyagi támogatásokat végső soron biztosító Országgyűlés ellenzéki képviselői nem tehettek javaslatokat, véleményüket a listát összeállítói Nemzetpolitikai Államtitkárság nem kérte ki és nem vette figyelembe.

A Jobbik szomorúan veszi tudomásul, hogy ez tehát az elmúlt hetekben az ellenzékkel való együttműködést hangoztató szép szavak valósága; a kormánypártok ismét botrányos példáját adták annak, hogyan is működik valójában a „Nemzeti Együttműködés Rendszere”, és értelmezésük szerint mit jelent a „nemzetpolitikai konszenzus”.

Szávay István országgyűlési képviselő, a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinet elnöke

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások