Az SZDSZ-MDF paktum aláíróját nevezi ki Kövér az állambiztonsági levéltár főigazgató-helyettesévé
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Az SZDSZ-MDF paktum aláíróját nevezi ki Kövér az állambiztonsági levéltár főigazgató-helyettesévé
Az SZDSZ-MDF paktum aláíróját nevezi ki Kövér az állambiztonsági levéltár főigazgató-helyettesévé PDF Nyomtat Email
2012 február 14., kedd 12:08

Kizárólag a Jobbik ellenezte Kónyáné dr. Kutrucz Katalin, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára főigazgatóhelyettes-jelöltjének házelnök általi kinevezését az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottságának hétfői meghallgatásán. A nemzeti ellenzék szerint az ügynöklistákat és jelentéseket őrző 19 mágnesszalag 2060-ig történt titkosítását fel kell oldani.
Kónyáné 1990. április 29-én az SZDSZ-MDF paktum aláírói közt volt Antall József, Salamon László és Pető Iván társaságában. A nagy megalkuvás dokumentuma garantálta az állambiztonsági rendszerváltás elmaradását is, így az ügynökök, tartótisztek és más népnyomorítók Biszku Bélához és bűntársaihoz hasonló, boldog továbbélését is.

Férje, Kónya Imre az MDF frakcióvezetőjeként, ő maga az Alkotmányügyi Bizottság tagjaként felelős az ügynökkérdéskör elkenését szolgáló, hiányos, kiskapukat hagyó törvényekért és azok következményeiért: a ma is fertőzött közéletért, melyben volt ügynökök vezető pozícióban vannak, közvélemény-formálók, és olykor még ki is tüntetik őket. Kónyáné – ahogy az eddigi parlamenti garnitúra is – csak szavakban híve az állambiztonsági múlt feltárásának.

Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára teljes vezetése a balliberális kormányok kövülete, élén Gyarmati György főigazgatóval, akinek megbízását az egykori MSZMP-vezető Katona Béla házelnök hosszabbította meg regnálása utolsó napjaiban. Az ÁBTL dolgozóinak többsége SZDSZ-hez közeli nómenklatúrából került ki. A kutatásokat engedélyező szakmai kuratórium elnöke a frissen kinevezett Gecsényi Lajos, aki 1965-től az MSZMP pártarchívumainak felelőse volt.

A Jobbik az Országgyűlés december 23-i ülésén név szerinti szavazást kezdeményezett az ügynöklisták nyilvánosságra hozatalát célzó javaslatomról, mely ebben a ciklusban a legmegosztóbb indítvány volt: a FIDESZ-KDNP padsoraiban összesen ötvenöten voksoltak a frakciófegyelemmel szemben. A nemzeti ellenzék szeretné felébreszteni a kormánypárti képviselők lelkiismeretét az állambiztonsági múlt mielőbbi feltárása érdekében.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom felszólítja Kövér Lászlót, hogy Kónyáné dr. Kutrucz Katalint ne nevezze ki az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára főigazgató-helyettesévé.

Novák Előd, a Jobbik alelnöke, az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottságának tagja

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások