A Jobbik a termelő szférát támogatná az adórendszerrel
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva A Jobbik a termelő szférát támogatná az adórendszerrel
A Jobbik a termelő szférát támogatná az adórendszerrel PDF Nyomtat Email
2012 január 24., kedd 20:43

A közszolgálati médiában félreérthető módon tudósítottak a Jobbik  által kezdeményezett adóváltozásokról, ezért egyértelműsíteni kívánjuk az álláspontunkat.
A Jobbik a termelést, a magyar gazdasági növekedést serkentő személyi jövedelemadó-rendszer bevezetését javasolja a kormánynak. Javasoljuk, hogy a Fidesz-kormány – a családi adókedvezmények megtartása mellett – a legmagasabb jövedelműek támogatására szánt, éves szinten 370 milliárd forintot a mezőgazdaságban, az iparban, az építőiparban, a bányászatban, a kutatás-fejlesztésben, a vendéglátásban és idegenforgalomban dolgozó, a KSH adatai szerint mintegy 1,54 millió ember adókedvezményeire fordítsa. Az intézkedés eredményeként másfélmillió embernek havonta átlagosan 20-20 ezer forintnyi adókedvezmény nyújtható, és a termelő szektor célzott megerősítése révén jelentősen javulhat a magyar gazdaság versenyképessége is.

Az iparban, a mezőgazdaságban, a kutatás-fejlesztésben és a bányászatban dolgozó emberek jelentős részben vagy exportra termelnek, vagy azzal javítják a külkereskedelmi mérleget, hogy import kiváltására alkalmas termékeket vagy szellemi javakat állítanak elő. Emiatt adókedvezményekkel történő ösztönzésük indokolt, hiszen a magyar gazdaságnak az egyik legkomolyabb strukturális problémája éppen a termelő szektor gyengeségéből adódik.

A vendéglátásban és idegenforgalomban dolgozó emberek munkájuk révén segítenek a külföldi jövedelmek magyar gazdaságba történő bevonásában. 2010 folyamán a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 39,9 millió külföldi látogatott Magyarországra és 1190 milliárd forintot költött el hazánkban, az ágazat tehát kimagasló mértékben képes külföldi jövedelmeket a magyar gazdaságba integrálni, így az állam számára megtérülő befektetést jelent az ágazat versenyképességének fokozása.

Az adókulcsok meghatározásakor a kormány figyelmébe a Jobbik korábban tett javaslatát ajánljuk, melynek értelmében 12, 20 és 32 százalékos adókulcsok jellemeznék a hazai személyi jövedelemadó rendszerét.

Volner János frakcióvezető-helyettes

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások