Az EP-vita mindenről szólt, csak a magyar emberek érdekeiről nem
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Az EP-vita mindenről szólt, csak a magyar emberek érdekeiről nem
Az EP-vita mindenről szólt, csak a magyar emberek érdekeiről nem PDF Nyomtat Email
2012 január 18., szerda 23:54

A Jobbik számára rejtély, hogy Orbán Viktor a politikai dilettantizmus áldozatává vált-e vagy a Brüsszel irányába mutatott szokásos túlkompenzálási ösztöne súgta-e, hogy egy alapvetően politikai és ideológiai indíttatású, Magyarország szuverenitásának felszámolására irányuló támadássorozat ellen az EP strassbourgi plenáris ülésén lépjen fel. Borítékolható volt, hogy a jobboldali kormányok ellen zsigeri gyűlöletet tápláló szocialista-liberális-zöld EP-képviselők szívét a magyar miniszterelnök még azzal a hazugsággal sem lesz képes meglágyítani, hogy a Magyarországon 2010-ig működő „paramilitáris szervezetek” felszámolásával kormánya helyreállította a közbiztonságot és biztosítja a cigányok és zsidók nyugalmát Magyarországon.

A Jobbik sajnálattal vette tudomásul, hogy egy több órás, Magyarország helyzetét taglaló vita mindenről szólt, csak éppen a magyar emberek mindennapjait érintő kérdésekről nem. Ma Magyarországon ugyanis nem a jegybanki függetlenség, a bírák nyugdíjkorhatára vagy az adatvédelmi helyzet izgatja legjobban az embereket, és az, hogy ez összeegyeztethető-e az európai jogrenddel vagy sem. Sokkal inkább az, hogy mikor áll helyre a közbiztonság, a devizaadósoknak nyújt-e széleskörű támogatást a kormány, a multik helyett a magyar kis- és középvállalkozásoknak nyújt-e támogatást a kormány, lesz-e emberhez méltó megélhetést biztosító munkahely és gyermekvállalást ösztönző családpolitika Magyarországon.

A minden konkrét kritikát nélkülöző, prekoncepciók mentén zajló cirkusz élő bizonyítéka volt az EU válságának: megmutatta, hogy valójában milyen mély az európai emberek és az EU intézményei között tátongó szakadék.

A Jobbik szerint Magyarország jövője azon múlik, hogy az EU-integráció oltárán feláldozott gazdasági és politikai szuverenitását vissza tudja-e szerezni. Tekintettel arra, hogy Orbán Viktor két évtizedes politikai karrierjének egészét Magyarország EU integrációjára áldozta, és ezzel a magyar gazdasági szabadságharc terén minden hitelét elvesztette, a Jobbik a magyar nép elé viszi a magyar EU-tagság kérdését.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások