A Jobbik félpályás útlezárással tiltakozik a szlovák magyar-gyűlölet ellen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva A Jobbik félpályás útlezárással tiltakozik a szlovák magyar-gyűlölet ellen
A Jobbik félpályás útlezárással tiltakozik a szlovák magyar-gyűlölet ellen PDF Nyomtat Email
2012 január 18., szerda 23:52

Félpályás útlezárással fejezi ki tiltakozását a Jobbik a szlovák állam magyarellenessége kapcsán. – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, melyet a párt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei politikusai tartottak szerda délelőtt.


„Minden magyar felelős minden magyarért!” – mondta Szegedi Márton, a Jobbik miskolci elnök-frakcióvezetője utalva arra, hogy a Jobbik, mint nemzetben gondolkodó párt, ahogy a múltban, úgy a jövőben sem fogja magára hagyni a felvidéki magyarságot. A politikus tűrhetetlennek nevezte, hogy Szlovákia mind a mai napig érvényben tartja a Benes-dekrétumokat, s nyelvtörvénnyel, állampolgársági törvénnyel tiporja sárba a magyarok legalapvetőbb emberi jogait.
„Értetlenül állunk azelőtt, hogy mindez az EU-t cseppet sem zavarja, noha a Jobbik EP képviselői szinte valamennyi plenáris ülésen szembesítik ezzel Európát.

Az abaújkéri, a gönci és az encsi jobbikosok félpályás útlezárással kívánják felhívni a jelenségre a magyar és a nemzetközi politika figyelmét. – tájékoztatott Hocza Tamás, a párt választókerületi szervezője hozzátéve, január 21-én, szombaton 12.00 és 17.00 között a tornyosnémeti határátkelőhöz várnak minden nemzetben gondolkodó magyart. Mint megtudtuk, az eseményen a felvidéki magyarság is képviselteti magát.

A sajtótájékoztatón a Jobbik országgyűlési képviselője Egyed Zsolt jelzés értékűnek nevezte, hogy a demonstrációt nem a Fidesz szervezi. Ez nem meglepő - tette hozzá -, hisz uniós elnökségünk alatt minden fontosabb volt a kormánypárt számára a médiatörvénytől kezdve a romastratégiáig, mint az összmagyarság ügye. A politikus kitért arra is, hogy az EU-szkeptikus párt EP képviselőit az utóbbi napokban többen mandátumuk visszaadására szólították fel. Egyed szerint, ha ezt megtennék, akkor Európa semmit sem tudna meg a nemzetünk ellen elkövetett merényletekről, a határon túli magyarság pedig érdekképviselet nélkül maradna. „Hiszen hogyan is várnánk el attól a Fidesztől a határon túli magyarok képviseletét, akik a határon innen élők érdekeinek sem tudnak érvényt szerezni.” – zárta gondolatait a politikus.

Miskolci Jobbik

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások