Adja vissza a kormány a külhoni ifjúsági szervezetektől elvett pénzt!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 12. szerda

Pongrác ünnepli névnapját.
Holnap Szervác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Adja vissza a kormány a külhoni ifjúsági szervezetektől elvett pénzt!
Adja vissza a kormány a külhoni ifjúsági szervezetektől elvett pénzt! PDF Nyomtat Email
2012 január 10., kedd 21:26

2011 őszén a kormány zárolta a Magyar Ifjúsági Konferencia (MIK) tagszervezeteinek támogatására szánt 25 millió forintot. Erre a keretre az egyes külhoni régiók ifjúsági szervezetei adhattak be pályázatot, a rendezvények utólagos finanszírozása azonban a jelek szerint veszélybe került, mivel nem tudni pontosan, a zárolás végleges pénzelvonást jelent-e, vagy csupán késleltetett kifizetésről van szó. Mindössze 7,68 millió forintot, az előirányzott összeg alig több mint negyedét ítélték meg, ám az érintettekhez eddig még ezt sem jutott el.

Dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter írásbeli kérdésemre küldött válaszában a pénzelvonást a minisztérium számára előírt zárolási kötelezettséggel, valamint azzal indokolta, hogy a pályázatok késve és hiányosan érkeztek meg. A Jobbik szerint ez a válasz elfogadhatatlan, annál is inkább, mert a már megítélt támogatások kifizetése sem kezdődött még el. Az összmagyar ifjúsági fórum ráadásul az Országgyűlés Nemzeti összetartozás bizottsága javaslata ellenére sem kapott önálló költségvetési sort a 2012-es évre, ami önmagában is veszélyezteti a kiszámítható működést, és kiszolgáltatottá teszi a szervezetet.

A külhoni magyar ifjúsági szervezetek támogatásának drasztikus megvonása különösen annak fényében indokolatlan és felháborító, hogy 2011. december 30-án Gál András Levente kormánybiztos bejelentette, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (MAZSÖK) számlájára még ez év januárjában átutalják a holokauszt túlélőinek juttatandó támogatást. A MAZSÖK annak ellenére fog komoly összeghez jutni, hogy a még 2007-ben megkötött támogatási szerződés szerinti elszámolást a mai napig nem teljesítette.

A Magyar Ifjúsági Konferencia az anyaországi és a külhoni magyar ifjúsági ernyőszervezetek legmagasabb szintű egyeztető fóruma, nemzetpolitikai kérdésekben a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) és a Kárpát-medencei Képviselők Fóruma (KMKF) mellett a mindenkori magyar kormány kiemelt stratégiai partnere. A Jobbik Magyarországért Mozgalom – a nehéz gazdasági körülmények között is – elfogadhatatlannak tartja, hogy a határon túli magyarságot újabb alapvető fontosságú anyaországi forrástól fosztják meg! Felszólítjuk a kormányt, hogy az idei költségvetés terhére adja vissza a külhoni magyar ifjúsági szervezetektől tavaly elvett összeget!

Szávay István országgyűlési képviselő, a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinet elnöke

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások