Magyarország súlyos árat fizet az IMF-hitelért
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 12. szerda

Pongrác ünnepli névnapját.
Holnap Szervác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Magyarország súlyos árat fizet az IMF-hitelért
Magyarország súlyos árat fizet az IMF-hitelért PDF Nyomtat Email
2012 január 07., szombat 22:24

Mint az Fellegi Tamás miniszter nyilatkozatából kitűnt, a Fidesz-kormány feltétel nélküli megadással igyekszik arról biztosítani az IMF-et, hogy bármit hajlandó megtenni egy újabb hitelért. A friss lapértesülések és az IMF eddigi hitelnyújtási gyakorlata alapján azonban a pénzügyi segítségért Magyarországnak hatalmas árat kell fizetnie.

A Jobbik emlékeztet arra, hogy Magyarország jelentős részben azért került a mostani, szorult helyzetébe, mert az elmúlt 20 év kormányai újabb és újabb hitelek felvételével, a megtakarítások és a nemzeti vagyon felélésével igyekeztek időt nyerni, egyben elrejteni az emberek elől a magyar gazdaság valós állapotát. Nemzeti érdekeinkkel ellentétes, csupán rövid távú előnyökkel kecsegtető, olcsó populista megoldásnak tartjuk, hogy a kormány újabb IMF-hitel felélésével igyekszik ezt a káros, a magyar emberek elszegényedését okozó gyakorlatot fenntartani.

Az IMF hazánkkal kapcsolatos céljai eddigi gyakorlatából következnek: meg akarják szüntetni a multinacionális vállalatokra és a bankokra kivetett válságadókat. A kieső adóbevételeket – az idei évre eső, 500 milliárd forintot meghaladó adóemeléseken felül – a kormánynak a magyar emberektől és a megroggyant helyzetű kis- és középvállalkozóktól kell majd beszednie.

A tervbe vett intézkedések következtében tovább zuhan majd a nagy társadalmi ellátórendszerek (oktatás, egészségügy, nyugdíjrendszer) finanszírozási képessége és az általuk nyújtott szolgáltatások színvonala. Az ezzel szemben fellépő, természetes módon kialakuló társadalmi elégedetlenségre pedig az IMF ajánlásai jelentenek majd látszólagos gyógyírt: mivel a magyar államnak nem lesz pénze a szükséges átalakítások véghezvitelére, tovább kell rontani a közszolgáltatások színvonalát és meg kell nyitni az utat a – külföldi érdekeltségű – magántőke előtt.

A Jobbik hangsúlyozza: az a populista, aki újabb hitelek felélésével igyekszik elrejteni a magyar gazdaság valós állapotát a választópolgárok előtt. Az egyetlen felelősségteljes megoldás az lehet, ha Magyarország haladéktalanul tárgyalóasztalhoz ül legnagyobb hitelezőivel, és a sikeres adósságkönnyítést elérő országok példáját követve közli velük, mennyit tud és akar fizetni anélkül, hogy gazdasága teljesen összeomlana és a magyar emberek végképp elszegényednének.

Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások