Védjük meg a demokráciát!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Védjük meg a demokráciát!
Védjük meg a demokráciát! PDF Nyomtat Email
2011 december 19., hétfő 20:39

Új ellenállást hirdetünk.

Minden bizonnyal rendhagyó karácsonyunk lesz. Az elmúlt időszakban ugyanis világossá vált, hogy 2011. őszi parlamenti ülésszakkal egy korszak véget ér: a köztársaság, a ’89 óta működő jogállam korszaka lezárul. Orbán átlépte a Rubicont – Magyarország történetében új fejezet kezdődik, amely már nem hasonlít a demokráciára. Az is látszik, hogy december 23. fordulópont lesz: a Fidesz ugyanis aznap egy sor botrányos törvényt akar elfogadni, amivel egy másfél éves folyamat végén kivégzi a demokráciát.

Mi lesz aznap a Házban?

–        Egyrészt az új választójogi törvény megszavazása, amely úgy manipulálja a jelenlegi választási rendszert, hogy gyakorlatilag lehetetlenné teszi a Fidesz leváltását (A most elfogadás előtt álló rendszerben a Fidesz még a 2006-os választásokat is megnyerte volna, és még akkor is hatalmon marad, ha amúgy elveszítené a következő választást).

–        Másrészt a pénzügyi stabilitási törvényjavaslattal a kormány kétharmadhoz kötné az adórendszer megváltoztatását, így olyan mértékben kötné meg a következő kabinet kezét, hogy gyakorlatilag ezzel a választások értelmét írják ki a magyar törvényekből.

–        Az új felsőoktatási törvény a tandíj bevezetésével fiatalok tízezreitől veszi el majd a továbbtanulás esélyét.

–        A Magyar Nemzeti Bankról szóló sarkalatos törvénytervezet eközben az utolsó kormánytól független állami intézményt is felszámolja, (A magánnyugdíjpénztárakban maradók befizetéseit végleg lenyúlják, közben az államcsőd veszélye fenyeget minket.)

–        Mindeközben a héten benyújtott házszabály-módosítási javaslattal a Fidesz kiiktatja a parlamenti vitát.

Be kell látnunk: az LMP kimerítette a hagyományos parlamenti ellenzéki politizálás eszközeit. Új ellenállásra van szükség. Erőnk és az ellenállás ereje a sokszínűségben és az új eszközökben van. A demokrácia kivégzésének napján, december 23-án demonstrációt szervezünk a Kossuth térre. Jöjjön el mindenki, aki szívén viseli a demokrácia és a köztársaság sorsát. A megmozdulás keretében szembesíteni akarjuk a kormánypárti képviselőket azzal, hogy történelmi bűnt követnek el, ha megszavazzák ezeket a törvényeket. A részleteken most dolgozunk, és örömmel vesszük mindenki segítségét,  és azt is, ha jelenlétével erősíti a kezdeményezést. Mindenkire szükség van, nem hagyhatjuk sorsára az országot!

SEGÍTS!

1)      Vidd hírét az eseménynek, küldd tovább ezt a levelet!

2)      Ha ott leszel, ha számíthatunk Rád, akkor ITT jelezd, hogy a részletekről értesíthessünk!

3)      Jelentkezz önkéntes szervezőnek, segítsd a szervezést hétfőtől-péntekig! (Jelentkezés itt!)

4)     Ha ott vagy a Facebookon, add tovább, oszd meg az esemény oldalát!Köszönettel és üdvözlettel:Szél Bernadett, Vágó Gábor

az LMP szóvivői

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások