Az Orbán-kormány ifjúságpolitikája a kommunikációban merül ki-Videóval
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Az Orbán-kormány ifjúságpolitikája a kommunikációban merül ki-Videóval
Az Orbán-kormány ifjúságpolitikája a kommunikációban merül ki-Videóval PDF Nyomtat Email
2011 december 09., péntek 13:24

„Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.” Ennek a népi mondásnak az üzenetével jellemezhető leginkább a Fidesz-kormány politikája a tegnap nyilvánossá tett reklámfilmjük (http://www.youtube.com/watch?v=NDlXbfZ63ks) kapcsán. Jobban jártak volna, ha szóba sem hozzák ezt a területet, inkább mélyen hallgatnak róla, mert ezáltal csak a saját hiányosságaikat és semmittevésüket tették nyilvánvalóvá.

A film ugyanis épp azt támasztja alá, hogy semmit nem tett a kormány az ifjúság érdekében az elmúlt másfél évben, csak a kommunikációra összpontosítottak. Arról nem is beszélve, hogy az erre a kampányra feleslegesen elköltött pénzt is inkább a fiatalokra kellett volna költeni, és például ebből is itthon lehetett volna tartani néhány rezidenst.

A júniusban bemutatott Új Nemzedék Jövőjéért vitairatról Mihalovics Péter miniszteri biztos augusztus 11-én ezt nyilatkozta: „Lezárult az (…) Új Nemzedék Jövőjéért Program társadalmi vitája, ennek alapján októberre elkészül a konkrét javaslatokat tartalmazó csomag”. Október régen eltelt, program vagy bármiféle előrelépés nem történt, azt viszont láthatjuk, hogy a jövő évi költségvetés szerint a fiatalokat leginkább érintő ifjúságpolitika, oktatás és sport területére ismét komoly elvonások várnak. De a mellőzést jól jellemzi az is, hogy a 2009-ben – a Fidesz által is – elfogadott Nemzeti Ifjúsági Stratégiából következő, jövő évre vonatkozó cselekvési programot sem dolgozta ki az Orbán-kormány, így e téren is visszalépés várható jövőre.

Ez a hanyagság és mellőzés párosul a felsőoktatási törvény elhibázott irányvonalával, ami meggátolja a szegényebb fiatalokat a diplomaszerzésben. A kormány pedig – érzékelve a politikája nyomán erősödő külföldre vándorlást – az érdemi lépések helyett inkább a hallgatói szerződésekkel kívánja itthon tartani a fiatalokat.

A Jobbik ezután is kiáll a fiatalok mellett, tudván azt, hogy az ő itthon tartásukhoz szükséges minőségi képzés és megfelelő életkörülmények megteremtése nélkül hazánk jövője kerül veszélybe.

 

 

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások