Utalják át a nevelőszülők elmaradt illetményeit!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Utalják át a nevelőszülők elmaradt illetményeit!
Utalják át a nevelőszülők elmaradt illetményeit! PDF Nyomtat Email
2011 december 01., csütörtök 01:26

A Jobbik Pest megyei frakciója felszólítja a kormányt, hogy haladéktalanul rendezze a Pest megyei szülők felé a megye által ki nem fizetett illetményeket, valamint a gyermekek után járó ellátmány összegét. A felháborítónak tartjuk, hogy miközben a Médiahatóság munkatársai között 560 millió forint jutalom szétosztását tervezik, a megyében élő nevelőszülők a teljes anyagi ellehetetlenülés szélére jutottak.
Augusztusban a Jobbik frakciója indítványozta a felterjesztési jog gyakorlását, melynek lényege egy azonnali pénzügyi konszolidáció lett volna. Az Orbán-kormány a javaslatot elutasította. Szeptember elején jobbikos képviselők büntetőfeljelentést tettek kiskorú veszélyeztetése, hanyag kezelés és más bűncselekmények miatt. A feljelentést a Fővárosi Főügyészség bűncselekmény hiányára hivatkozva elutasította. Szeptemberben szintén a Jobbik indítványozta, hogy a nevelőszülői hálózat kerüljön át a Szeged-Csanádi Egyházmegye gondozásába. A közgyűlés fideszes többsége a javaslatot leszavazta. Október 20-án a Jobbik demonstrált a Megyeháza előtt, ahol a párt ismét követelte az azonnali cselekvést. A nevelőotthonokban kialakult tragikus helyzet miatt jobbikos képviselők ismét büntetőfeljelentést tettek.

Mivel Orbán Viktor miniszterelnök és Szűcs Lajos, a megyei közgyűlés fideszes elnöke már október 3-án aláírták a megyei vagyon átadásáról szóló megállapodást, és az Országgyűlés a múlt héten elfogadta a megyék konszolidációjáról szóló törvényt, melynek értelmében december 31-ig a kormánynak kötelessége a megye adósságát átvállalni, így a Jobbik követeli, hogy az Orbán-kormány szaktárcáján keresztül azonnal cselekedjen, és tegye meg a szükséges lépéseket a nevelőszülők és nevelt gyermekek érdekében!

Csanádi Gábor Ferenc, a Jobbik Pest megyei frakcióvezetője

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások