Valamiért érinthetetlen és vizsgálhatatlan a repülőtér privatizációja?
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Valamiért érinthetetlen és vizsgálhatatlan a repülőtér privatizációja?
Valamiért érinthetetlen és vizsgálhatatlan a repülőtér privatizációja? PDF Nyomtat Email
2011 november 21., hétfő 20:58

A Budapest Airport Zrt. (Ferihegy) privatizációjával kapcsolatban, tekintve, hogy alsó hangon is vélelmezhetően több tízmilliárd forint „elveszett pénzről” van szó, a Jobbik több feljelentést is tett.
Az elsőt elutasította a Nemzeti Nyomozó Iroda azzal az indokkal, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-nek nem volt tudomása a bírósági ítéletekről, amelyek kapcsán a közel 7 milliárd forintnyi kötbér érvényesítésével foglalkoznia kellett volna. Ezt az indoklást különösen nevetségesnek tartjuk, mivel a fent említett szerv mind a BA Zrt. felügyelőbizottságába, mind az igazgatóságába delegál tagokat, tehát nonszensz, hogy nem tudtak a bírósági ítéletekről. Ha ez így van, akkor valakik nagyon hanyag módon végzik a munkájukat.

A második, az elmaradt fejlesztések és a több mint 20 milliárd forintnyi bankgarancia lehívásának elmulasztása miatt tett feljelentést azért utasította vissza a NNI, mert egyes fejlesztési kötelezettségek teljesülésének csak 2011. december 31-én jár le a határideje. Nos, ez tényszerűen valóban oka lehet a feljelentés részbeni visszautasításának, azonban láthatólag az indokolt esetekben a legkisebb szándéka sincs meg a nyomozóhatóságoknak a jó eséllyel minden korábbi ciklus parlamenti pártját érintő felülvizsgálat elindításának. Már most tájékoztatjuk a hatóságokat és az érintetteket, hogy 2012. január 1-jét követően, amennyiben az esedékes fejlesztési kötelezettségek teljesítésére nem kerül sor, és a Magyar Állam továbbra sem él kötbérigényével, ismét megtesszük a feljelentést. Addig is érdeklődve várjuk, hogy a hátralévő alig több mint egy hónap alatt vajon felépül-e például a cargo állomás…

Bertha Szilvia, a Jobbik országgyűlési képviselője

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások