Bangladesi állapotok Miskolcon
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 12. szerda

Pongrác ünnepli névnapját.
Holnap Szervác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Bangladesi állapotok Miskolcon
Bangladesi állapotok Miskolcon PDF Nyomtat Email
2011 november 14., hétfő 10:45

Miskolc egyre több városrészét borítja el az illegális hulladék. - hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amit a Jobbik miskolci frakciója tartott azzal kapcsolatban, hogy a borsodi megyeszékhely közterületein heverő temérdek szemét miatt ma már sokan csak magyar Nápolyként emlegetik az egykori acélvárost.

Jakab Péter, önkormányzati képviselő szerint az eddigi városvezetők mindig a problémakezelés  egyszerűbb végét fogták meg, amikor milliókért szállították el a város antiszociális lakosságának folyamatosan újratermelődő mocskát. A nemzeti radikális politikus ennek kapcsán megjegyezte, 2010-ben a szocialisták 12, idén a Fidesz – a kétmilliárdos megszorítócsomag ellenére – 15 millió forintot kíván ily módon kidobni a szemétbe folytatva azt a gyakorlatot, ami Miskolcot nem Európába, hanem bangladesi viszonyok közé vezeti.  
Jakab elfogadhatatlannak nevezte azt a jelenséget is, amely „Tavaszi szél” ill. „Te Szedd Magad” néven híresült el, s amely ahelyett, hogy az együttélésre képtelen embereket késztetné az általuk „elhagyott” szemét összeszedésre, diplomás hivatalnokokat, tanárokat, orvosokat kényszerít erre, látszólag „önkéntes” alapon. A város értelmiségi rétegének megalázása, és a féktelen pénzszórás helyett tanácsosabb lenne, ha a városvezetés elkezdené kellő szigorral és következetességgel alkalmazni a vonatkozó jogszabályokat és szankciókat, ez ugyanis eddig nem sikerült. - mondta a képviselő utalva arra, hogy 2010-ben, miközben az akkori szocialista, majd fideszes városvezetés 900 tonna illegális szemét elszállítását fizettette ki az adófizetőkkel, az önkormányzat egy forint büntetést sem szabott ki illegális hulladéklerakásért. Az erről szóló környezetvédelmi beszámolót ráadásul az MSZP mellett a Fidesz is jóváhagyta, ami azt jelzi, a jövőben sem kívánnak változtatni ezen a gyakorlaton. - tette hozzá a városatya. 

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások