Szüntesse meg összeférhetetlenségét az egyik legdurvábban álláshalmozó képviselő!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 12. szerda

Pongrác ünnepli névnapját.
Holnap Szervác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Szüntesse meg összeférhetetlenségét az egyik legdurvábban álláshalmozó képviselő!
Szüntesse meg összeférhetetlenségét az egyik legdurvábban álláshalmozó képviselő! PDF Nyomtat Email
2011 november 14., hétfő 10:34

A Jobbik arra szólítja fel a Fidelitas álláshalmozó választmányi vezetőjét, hogy mielőtt bármilyen elvárásokat, javaslatokat hordana össze a fiatalok számára, számolja meg a nagyrészt közpénzből fizetett titulusait, és szüntesse meg az összeférhetetlen tisztségeit. Ellenkező esetben a Jobbik a parlament mentelmi bizottságához fordul, és összeférhetetlenségi eljárást kezdeményez. Mihalovics Péter jelenleg országgyűlési képviselő, veszprémi önkormányzati képviselő, a kormány.hu alapján miniszteri biztos és miniszteri kabinetfőnök is. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter kabinetfőnökeként helyettes államtitkár is egyben, ezzel a tisztségével pedig nem lehetne országgyűlési képviselő, vagyis Mihalovicsnak választani kellene a képviselőség és a kabinetfőnöki állás között.

Mindemellett a Jobbik újabb pótcselekvésnek és puszta kommunikációs fogásnak tartja a Fidelitas ötpontos – fiataloknak szóló – ifjúsági javaslatcsomagját. A kormánypárt ifjúsági szervezete időzavarban van, hiszen észre kellene venniük: immár másfél éve az ő pártjuk kormányoz, nekik kellene cselekedniük. A fiatalság egyértelmű vesztese az Orbán-kormány elmúlt másfél éves uralmának. A bújtatott tandíj bevezetése, a jövő év oktatási és ifjúságpolitikai területeket érintő forrásmegvonás, valamint a röghöz kötés számos fiatal életkezdését lehetetleníti el. Cserébe a boldogulást, egzisztenciát már csak külföldi munkavállalásban meglelő fiatalok megalázó megbélyegzést kapnak az offshore-lovagok kormányától.

A Jobbik a Fidesz-kormány tehetetlensége miatt az alábbi lépéseket javasolja: indítsanak el a fiatalok hazai munkavállalását ösztönző programokat, teremtsék meg a lakáshoz jutás feltételeit, a pályakezdőkre jellemző alacsonyabb jövedelmet sújtó egykulcsos adó helyett igazságos, progresszív adótáblát vezessenek be, s alkossanak egy minőségi, a társadalmi mobilizációt elősegítő oktatási rendszert!

Farkas Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője, a párt ifjúságpolitikai kabinetjének vezetője

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások