A fideszes államadósság elleni harc eredménye: egy év alatt 1000 milliárddal nőtt az államadósság
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 12. szerda

Pongrác ünnepli névnapját.
Holnap Szervác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva A fideszes államadósság elleni harc eredménye: egy év alatt 1000 milliárddal nőtt az államadósság
A fideszes államadósság elleni harc eredménye: egy év alatt 1000 milliárddal nőtt az államadósság PDF Nyomtat Email
2011 november 01., kedd 23:55

A kormányzati sikerpropaganda ellenére az elmúlt egy évben 1000 milliárd forintot meghaladó mértékben nőtt a magyar államadósság. A kormány sorozatos gazdaságpolitikai baklövései és szakszerűtlen intézkedései miatt a magyar gazdaság talpra állásában sem a magyar lakosság, sem a hazai vállalkozói szektor, sem pedig a magyar költségvetés hiányát megfinanszírozó nemzetközi befektetők nem bíznak.

Az általános bizalomvesztés eredményeként Magyarország ismét felkerült a világ 10 legkockázatosabb államának szégyenlistájára, az EU-n belül Görögország után hazánkban nőtt leggyorsabban az államcsőd elleni 5 éves biztosítás díja. A magyar költségvetésen tátongó lyukak befoltozása egyre reménytelenebbnek tűnik: hatalmas kudarccal zárult a csütörtökön megtartott állampapír aukció is, melyen az eredetileg értékesíteni kívánt mennyiségnek csupán a felére akadt vevő.

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy fejezze be a neoliberális, megszorításokon alapuló matolcsysta gazdaságpolitikát és haladéktalanul kezdje meg a magyar államadósság újratárgyalását. Az államadósság megszorításokkal történő kezelésének kudarcos kísérlete és a leggazdagabbak támogatása helyett ésszerű, a hazai termelést ösztönző gazdaságpolitikára és az államadósság azonnali újratárgyalására van szükség. Csak így állítható meg a további vagyonvesztés és eladósodás, hiszen a magyar emberek és vállalkozások további sanyargatása, az önkormányzatok kifosztása nyilvánvalóan nem vezethet eredményre.

Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások