Mától a régió legdrágább gázolaját tankolhatják a magyar autósok
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Mától a régió legdrágább gázolaját tankolhatják a magyar autósok
Mától a régió legdrágább gázolaját tankolhatják a magyar autósok PDF Nyomtat Email
2011 november 01., kedd 23:38

A Fidesz ellenzéki pártként a világgazdasági válság közepén is élénken követelte az üzemanyagok jövedéki adójának csökkentését, és felrótta az akkori kormánynak, hogy nincs jobb ötlete az ÁFA emelésénél. Orbánék kormányra kerülve azonban nem csupán meghagyta a szocialisták megszorító intézkedéseit, de újabb és újabb megszorításokkal növeli az egyre nehezebb helyzetbe kerülő magyar lakosság terheit. A mai naptól 13 forinttal nőtt a gázolaj jövedéki adója és a jövő év elejétől az ÁFA is 2 százalékkal magasabb lesz.

A jövedéki adó jelentős emelése miatt a régió országai közül mostantól hazánkban kerül a legtöbbe a gázolaj, így e téren is sikerült felzárkóznunk az EU legdrágább államai közé. A 424 forintos hazai átlagár 22 forinttal haladja meg az osztrák árakat, de 47 forinttal magasabb a szlovén, 59 forinttal a horvát, 20 forinttal a szerb, 59 forinttal a román, 169 forinttal az ukrán és 24 forinttal a szlovák áraknál is.

Az intézkedés a gázolaj  újabb, jelentős keresletcsökkenését, a szomszédos országokba irányuló benzin- és bevásárlóturizmus fellendülését és ezek eredményeként a magyar költségvetési bevételek csökkenését fogja eredményezni. Orbán Viktor részére az adóemelések visszavonásán kívül már csak egy tanácsunk lehet, ne csak a dakota közmondásokkal ismerkedjen meg, hanem a magyarokkal is: aki sokat akar markolni, keveset fog.

Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások