Az Orbán-kormány a fiatalok művelődését is pénzkérdésnek tekinti
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Az Orbán-kormány a fiatalok művelődését is pénzkérdésnek tekinti
Az Orbán-kormány a fiatalok művelődését is pénzkérdésnek tekinti PDF Nyomtat Email
2011 október 22., szombat 21:49

Ismét bebizonyosodott, hogy a Fidesz számára semmi sem szent: a jövő nemzedékét jelentő fiatalok művelődésén is képes spórolni. A közelmúltban életbe lépett kormányrendelet alapján megszűnt a fiatal, 26 év alatti diákcsoportok azon lehetősége, hogy ingyenesen látogathassák az állami fenntartású múzeumok tárlatait. Ez a lépés várhatóan nagyon sok diák - például az osztálykirándulással egybekötött - múzeumlátogatását akadályozza meg a jövőben.

A kormányrendelet kiadása után a Jobbik várakozó álláspontra helyezkedett, hiszen bíztunk benne, hogy valamilyen kompenzáció születik majd a diákok részére. Miután erre hiába vártunk, szeptember 26-án írásbeli kérdést intéztem Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszterhez, amelyben az okokról és a kedvezmény visszaadásának lehetőségéről érdeklődtem. Az ellentmondásos, magyarázkodásoktól sem mentes válaszból azonban egyértelművé vált, hogy a kormányt itt is csak a pénzügyi szemlélet vezette, és ennek oltárán nem voltak restek feláldozni a gyerekek művelődési lehetőségét sem, ezzel még egy szöget verve az egyébként is csökkenő látogatottságú múzeumi terület koporsójába.

A Jobbik mindig is fontosnak tartotta kulturális értékeink megismertetését, és minden eszközzel szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy egyre több fiatalhoz jussanak el ezek az értékek. Elgondolkodtató, hogy a magát nemzetinek valló Orbán-kormány ezen a területen is spórolni kíván, és nem látja be, hogy az ingyenes belépés megvonásától a közös jövőnk lesz sivárabb, a következő generáció lesz értékekben szegényebb.

Farkas Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője, az Ifjúságpolitikai Kabinet vezetője

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások