Vona Gábor: A Fidesz politikája éhséglázadáshoz vezet
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Vona Gábor: A Fidesz politikája éhséglázadáshoz vezet
Vona Gábor: A Fidesz politikája éhséglázadáshoz vezet PDF Nyomtat Email
2011 október 19., szerda 21:26

A miskolci egyetemisták meghívásának tett eleget ma Vona Gábor a Jobbik Magyarországért Mozgalom pártelnöke. A fórum előtt a nemzeti radikális párt első embere, Szegedi Márton miskolci elnök-frakcióvezetővel tartott sajtótájékoztatót az ország és legfőképp a felsőoktatás helyzetéről.


Szegedi Márton felhívta a figyelmet arra, hogy az elmúlt évek miskolci városvezetői nem tettek semmit azért, hogy megtartsák a Miskolci Egyetemen magas színvonalú tudáshoz jutó helyi fiatalokat, akik értékteremtő munkahelyek és európai színvonalú fizetések híján tömegesen hagyják el a borsodi megyeszékhelyet. A frakcióvezető középkori módszernek nevezte a hallgatói szerződés bevezetését, egyben felhívta a hallgatók figyelmét arra, hogy amennyiben az állam kötelezi őket annak megkötésére, de nem biztosít a számukra végzettségüknek megfelelő munkát, úgy pereljék be az államot szerződésszegésért.

Vona Gábor pártelnök szerint a felsőoktatás végnapjait éli, ami összefügg a kormány elhibázott gazdaságpolitikájával. Amit a Fidesz reformnak állít be az nem más, mint megszorítás, amiről a választásokat megelőzően talán csak az amerikai nagykövet tudhatott. - utalt a politikus a kiszivárgott Wikileaks táviratokra. Ráadásul azzal, hogy a kormány a felsőoktatást a jelenlegi torz munkaerőpiachoz kívánja igazítani azt üzeni, hogy hosszútávon számol azzal a gazdaságpolitikával, ami Magyarországot a görög útra viszi. Az Orbán-kormány az államadósság újratárgyalása, a hazai tőke támogatása és a valódi keleti fordulat helyett nem tesz mást, mint felemel egy másfél milliós új elitet azért, hogy az gazdasági függéséből fakadóan bebetonozza a Fidesz hatalmát. Ez a politika társadalmi robbanást, éhséglázadást fog eredményezni – hangsúlyozta a Jobbik elnöke.


Bors Vezér Népe

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások