Elterelő hadművelet: Sikeres hisztériakeltés egy miskolci iskola neve körül
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Elterelő hadművelet: Sikeres hisztériakeltés egy miskolci iskola neve körül
Elterelő hadművelet: Sikeres hisztériakeltés egy miskolci iskola neve körül PDF Nyomtat Email
2011 október 06., csütörtök 18:00

Miskolcon az elmúlt három hét közbeszéde Földes Ferenc nevétől volt hangos. Így hívják ugyanis a város országos hírű gimnáziumát, melynek nevét a Fidesz Széchenyire akarja átkeresztelni. Az iskola egykori és jelenlegi diákjai aláírásgyűjtéssel tiltakoztak, melynek eredményeként negyvenezer miskolci vette védelmébe a Földes „márkanevet”.


Az intézmény épülete előtt tartott sajtótájékoztatón Szegedi Márton a Jobbik miskolci elnök-frakcióvezetője elmondta, a Jobbik tudatosan tartotta magát távol a „Földes-vitától”, melynek kapcsán véleménye szerint mind a Fidesz, mind az MSZP nagyot hibázott. A Fidesz azzal, hogy diktatúrákhoz hasonlatos módon a miskolciak feje fölött akart dönteni ebben az alapvetően érzelmi kérdésben, a MSZP pedig azzal, hogy látványos vergődése közepette, szavazatszerzés reményében rátelepedett az ügyre.
A névváltoztatás körül kialakult, helyenként indulatos vita véleményünk szerint nem több, mint egy a városvezetés részéről jól időzített elterelő hadművelet-mondta Szegedi, utalva arra, hogy a Fidesz-KDNP frakciószövetség egy hónappal ezelőtt szavazta meg azt a kétmilliárdos megszorítást, melyből közel 900 millió forint a miskolci oktatást sújtja. Ehhez képest ma a közvéleményt nem az foglalkoztatja, hogy városunk oktatási rendszere túléli-e, és ha igen milyen károkkal a Fidesz rombolását – hangsúlyozta a politikus –, hanem  az, hogy mi legyen a neve a Földes Ferenc Gimnáziumnak. Mindez azt jelzi, hogy a városvezetés sikeresen terelte el a miskolciak figyelmét a valós problémákról.

„Látni kell, hogy ma nem az a kérdés, hogy mi a neve a mögöttünk látható iskolának, hanem az, hogy lesz-e itt egyáltalán épület, és lesz-e benne oktatás az elkövetkezendő években.”-hívta fel a figyelmet a frakcióvezető, majd felszólította a város Fideszes polgármesterét, hogy a demokrácia jegyében tekintse magára nézve kötelező érvényűnek a lakosság véleményét, zárja le a Földes-ügyet egyszer s mindenkorra, és a műbalhék helyett koncentráljon Miskolc valódi problémáira.

 

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások