A Jobbik nyomására tesz lépéseket Budai Gyula a Budapest Airport privatizációjával kapcsolatban
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva A Jobbik nyomására tesz lépéseket Budai Gyula a Budapest Airport privatizációjával kapcsolatban
A Jobbik nyomására tesz lépéseket Budai Gyula a Budapest Airport privatizációjával kapcsolatban PDF Nyomtat Email
2011 október 06., csütörtök 17:53

Ma Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos bejelentette, hogy feljelentést tesz a BA Zrt. privatizációjával kapcsolatban hűtlen kezelés és hivatali visszaélés miatt, különös tekintettel az abban vállalt, de meg nem valósult beruházások miatt a Magyar Államot ért több mint 80 millió eurós kárra.Ezt a lépést akár üdvözölhetné is az elszámoltatást szorgalmazó Jobbik Magyarországért Mozgalom, azonban az előzmények ismeretében kénytelenek vagyunk feltételezni, hogy a kormány előre menekül, és a független nyomozás helyett politikailag irányított vizsgálattal próbálják elkerülni, hogy a számukra kínos tények napvilágra kerüljenek.

Novemberi kinevezése óta Budai Gyulát számos, az ügyre alapos rálátással bíró ember megkereste, és kérték a felülvizsgálat megindítását, a feljelentések megtételét. A kormánybiztos egyes megkeresésekre egyáltalán nem reagált, a többit pedig egyértelműen visszautasította. Egészen addig tartott ez a magatartása, amíg a stratégiai fontosságú repülőtér Orbán-kormány által történt külföldi kézre játszása kapcsán a Jobbik nem szorgalmazta a privatizáció felülvizsgálatát, valamint szükség esetén vizsgálóbizottság felállítását. Mindemellett a nemzeti párt a szerződés megszegése, illetve a kötbérek érvényesítésének elmaradása miatt feljelentés-sorozatot indított. Először a munkaügyi jogsértések következtében keletkezett mintegy 25 millió eurós kötbérlehívás elmaradása, majd az elmaradt fejlesztések kapcsán érvényesíthető 75 millió euró összegű bankgarancia lehívásának elmaradása miatt tettünk feljelentést különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával.

Az első feljelentést a Nemzeti Nyomozó Iroda nevetséges indokkal elutasította, emiatt panasszal fogunk élni. Több mint elgondolkodtató, hogy Budai Gyula kormánybiztosnak is majdnem egy éves semmittevés után sikerült csak feljelentést tennie. Felmerül a kérdés, hogy honnan és mennyivel tud többet Budai Gyula annál, mint amit a Jobbik a nyilvános információkból, az összes kompetens szervezettől, személytől, a bírósági ítéletekből, illetve a privatizációs szerződésből megtudott.

A Jobbik véleménye szerint az eddigiekhez hasonlóan, a jelen kormányzat felelősségének elkendőzése céljával, néhány tudatosan beáldozott politikus, illetve bűnbak felmutatásával próbálja majd a kormány a valódi számonkérést meghiúsítani.

Bertha Szilvia, a Jobbik országgyűlési képviselője

 

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások