"Szemenszedett hazugság" az egyeztetés!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 6. csütörtök

Ivett ünnepli névnapját.
Holnap Gizella napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva "Szemenszedett hazugság" az egyeztetés!
"Szemenszedett hazugság" az egyeztetés! PDF Nyomtat Email
2011 október 04., kedd 21:41

Káli Sándor szerint a fideszes városvezetés Földes-ügyben már eldöntötte, mit akar. Csak trükk az úgynevezett tárgyalás.


„Aki alkalmatlan munkája ellátására, annak valamiben muszáj keresztül vinnie akaratát" – írja a facebookon Káli Sándor országgyűlési képviselő, Miskolc korábbi polgármestere a Földes Ferenc Gimnázium tervezett átnevezése kapcsán.

Szerinte dr. Kriza Ákos fideszes polgármester már eldöntötte a névváltoztatást, az általa hangoztatott egyeztetés "szemenszedett hazugság", viszont nem számolt az ezt övező – mint fogalmazott – „népharaggal", azzal, hogy közel 40 ezer aláírással tiltakoznak a diákok, volt diákok, a miskolciak a városvezetés ötlete ellen. Úgy véli viszont, hogy nem szabad feladni a küzdelmet, mert ez a „félresiklott történet már nemcsak a Földesről szól!".

Íme, Káli Sándor facebookos bejegyzése:

„'Aki pisztolyt fog a múltra, arra ágyúval lő vissza a jövő'. Azt hittem, azt hittük, hogy egyszer vége lesz. Mármint a szobortologatásnak, utca-, iskolanév-változtatásnak. Aztán egyszerre megint csak előjött, 2011-ben. Persze ehhez kellettek a messziről jött idegenek, akiknek a Földes Gimnázium címere annyit jelent, mint nekem a bécsújhelyi falvédő koronás mintázata.

Ám egyvalamire nem számítottak. Arra, hogy pár nap alatt – szinte a semmiből – feldübörög egy hang: NEM! Több mint 38 ezer aláírás: NEM! Tényleg megdöbbentő! Nekem, neked, a Miskolc szívűeknek! Józan városvezető ilyenkor azt mondaná: ennyi, ez a népakarat! Ehelyett jön a tárgyalás átlátszó trükkje, hogy „még nem döntöttünk", meg hogy „hallgattassék meg a másik fél". De ez szemenszedett hazugság, hiszen valakik már döntöttek. Ezzel kezdődött. Épp csak nem kalkulálták be a népharagot.

Ezért nem lehet megnyugodni! Aki alkalmatlan munkája ellátására, annak valamiben muszáj keresztül vinnie akaratát. Hiszen annyira kellene már egy kis siker! Fotózkodás az új iskolanévtábla előtt, tévényilatkozatok: mi megcsináltuk, mert elszántak vagyunk! A város ellenében is!

Ezért látszólag tárgyalgatnak, de engedni nem akarnak. Rájöttek, hogy a félresiklott történet már nemcsak a Földesről szól!"- áll az eszakonline-on.

 

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások