Kit kell megvédjen a PSZÁF elnöke?!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Kit kell megvédjen a PSZÁF elnöke?!
Kit kell megvédjen a PSZÁF elnöke?! PDF Nyomtat Email
2011 október 05., szerda 21:06

Szász Károly, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnöke kedden az Országgyűlésben a szervezet 2010-es évről szóló beszámolója kapcsán a bankszektor jövőbeli jövedelmezősége és stabilitása fölötti aggodalmának adott hangot. Azt állította, hogy az eddigi megrázkódtatásokat, mint a pénzügyi válság, a banki különadó és a devizaárfolyamok hullámzása, még ki tudta védeni az ágazat, de a jövőben fokozott figyelemmel és támogatással kell iránta lenni, mert esetleg többen hátat is fordíthatnak az országnak a bankok közöl. Szász elmondta azt is, hogy a múlttal már nem kíván különösebben foglalkozni, a jövő kihívásaira akar koncentrálni.


A Jobbik egészen elképesztőnek tartja, hogy a „felelős” állami vezetők még mindig ott tartanak, hogy fontosabbnak tartják a bankok érdekeinek védelmét, mint a teljesen kiszolgáltatott magyar emberekét, akiknek egész életük megy rá a bankok kapzsiságára és a kormányzati szervek felelőtlenségére, nemtörődömségére. A pénzügyi szektor jövedelmezősége az Európai Unión belül Magyarországon a legmagasabb, évente százmilliárdokat vonnak ki hazánkból adómentesen. Ezt az arra illetékes PSZÁF egyáltalán nem vizsgálja, miként „elegánsan” nem foglalkozik azzal sem, hogy miért alakulhatott ki ilyen nagyságrendű devizahitelezés Magyarországon. Utóbbi rendszer ráadásul gigantikus átverés volt, hiszen nem devizát, hanem forintot helyeztek ki a bankok, és mégis árfolyamváltozásra hivatkozással emelik folyamatosan a törlesztőrészleteket.

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy nevezzen ki olyan embert a PSZÁF élére, aki a magyar emberek érdekeit védi, és tárja fel a százezreket teljes anyagi romlásba döntő ún. devizahitelezés pontos hátterét véget vetve a közönséges rablásnak!

Lenhardt Balázs országgyűlési képviselő, a Jobbik Gazdasági Kabinet elnöke

 

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások