A BKV pénzes talicskáját Simicska és Fellegi tolja?
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva A BKV pénzes talicskáját Simicska és Fellegi tolja?
A BKV pénzes talicskáját Simicska és Fellegi tolja? PDF Nyomtat Email
2011 szeptember 28., szerda 19:53

A Fővárosi Közgyűlés mai ülésén tárgyalt, a BKV reklámhelyeinek hasznosításával kapcsolatos előterjesztés a Jobbik-frakció számára több szempontból is elfogadhatatlan.  A fideszes városvezetés gyakorlatilag a reklámhely-értékesítés privatizációját hagyja jóvá, ezzel folytatja az MSZP-SZDSZ kiárusító politikáját.
A Jobbik meglátása szerint a szakmailag egyoldalúan alátámasztott érveken túl a privatizációs pályázat egy jól behatárolható reklámpiaci szereplő győzelmét vetíti előre. Számításaink alapján a BKV éves szinten 1,5-2 milliárd forint bevételtől fog elesni. Ebből az összegből húsz darab teljesen új, de akár kettőszáz, jó állapotú, használt buszt vagy trolit lehetne vásárolni. Történik mindez akkor, amikor a BKV súlyos pénzügyi helyzetén a kormány mégsem kíván segíteni: a cég adósságát nem veszik át, a 96 új villamos, illetve 93 trolibusz beszerzését pedig nem támogatják. Úgy tűnik, a BKV pénzes talicskáját a reklámiparban érdekelt Simicska Lajos és Fellegi Tamás fejlesztési miniszter  tolja.

A főváros és az Orbán-kormány ezen lépései mindinkább a BKV teljes privatizációjának irányába hatnak, amit a Jobbik visszautasít. Ilyen politikai manipulációk közepette a Jobbik-frakció végképp nem támogatja a fideszes városvezetés azon elképzelését sem, hogy a budapesti parkolási övezetek kiterjesztésével és a díjak emelésével újabb sarcot vet ki a lakosságra. A Fidesz járjon elől jó példával a nemzeti vagyon megőrzésében, gyarapításában, ne a lakosság kárára pótolja a privatizációval elvesztett bevételeket és kezdje meg végre a valódi elszámoltatást!

Losonczy Pál, a Jobbik fővárosi frakcióvezetője

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások