NEM EZT ÍGÉRTÉK, MINISZTERELNÖK ÚR!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 6. csütörtök

Ivett ünnepli névnapját.
Holnap Gizella napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva NEM EZT ÍGÉRTÉK, MINISZTERELNÖK ÚR!
NEM EZT ÍGÉRTÉK, MINISZTERELNÖK ÚR! PDF Nyomtat Email
2011 szeptember 21., szerda 15:58

A Miskolci MSZP közleménye

Közel egy éve járt itt Orbán Viktor, ígért a kampányban szépet-jót – az ígéretek viszont ígéretek maradtak. Beszélt a város szélén toporgó befektetőkről, aki még mindig toporognak valahol – 1 év toporgás elég fárasztó lehet…

Helyettük adóemelések jöttek és jönnek, úgy látjuk, hogy a kormány az egész észak-magyarországi régiót leírta; jelenleg a városi közoktatás szétverése zajlik, a felsőoktatás leépítéséről hallunk.
A miniszterelnök csütörtökön azt a Bosch gyárat látogatja meg, amely vállalatcsoportként az elmúlt 10 évben a régió meghatározó befektetője, egyik legvonzóbb munkaadója lett. Miskolc ipari kultúrája a 21. századi színvonalon alakulhatott át, maradt versenyképes – ennek lett zászlóshajója immár a Bosch Miskolcon.
Az előző évek során a szocialista városvezetés eredményes közreműködésének eredményeként a Bosch vezetése úgy döntött, új gyáregységét is városunkban építi fel. Ehhez hozzájárult az itt dolgozók munkája, a töretlen fejlődés, a helyi cégvezetés elkötelezettsége, az egyetemünkön létrejött „Bosch tanszék”, a szocialista kormány által megítélt 1 milliárd forint összegű támogatás, a Bosch út I. ütemének megépítése, a város támogatása.
Miskolc Önkormányzata az országban elsőként fogadta el vállalkozásfejlesztési és befektetés-ösztönzési rendeletét, amely alapján a Vodafone Miskolcra települését követően az új Bosch gyár megépítését támogattuk. A 2010. június 24-én jóváhagyott támogatási szerződésben teljeskörű városi támogatás mellett 500.000 euro pénzügyi támogatást is biztosítottunk. A támogatás a nehéz pénzügyi helyzetben is befektetés volt a jövőbe, munkahelyekbe, annak fejében a Bosch a gyár felépítésén túl, a munkahelyek legalább 5 éves megőrzését is vállalta!
Miniszterelnök Úr!
Reméljük, hogy miskolci látogatásához az új gyár nemcsak díszletként szolgál majd. Ha az ellenzék érvei nem érdeklik, hallgassa meg a befektetőket; miért érdemes a régiónkban, Miskolcon fejleszteni, az itt megkezdett beruházásokat támogatni, miért van szükség a Bosch út II. ütemének régóta várt megépítésére, s vajon segítik-e a gazdaságot Matolcsy miniszter ötletei. Kérdezze meg a Miskolci Egyetem (Önök szerint nemsokára csak főiskola?) rektorát, hová vezet a felsőoktatási képzés leépítése; a miskolci pedagógusokat, szülőket, hogy a város közoktatásának jelenleg zajló szétverése milyen jövőképet sugall!
Segítsen párttársainak, akik ezidáig alkalmatlannak bizonyultak a város vezetésére!


Káli Sándor
az MSZP Miskolc városi elnöke

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások