Elég volt a banki uzsorából!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Elég volt a banki uzsorából!
Elég volt a banki uzsorából! PDF Nyomtat Email
2011 szeptember 21., szerda 15:55


A Jobbik megdöbbent azon a pofátlan banki magatartáson, amit a legnagyobb magyarországi pénzintézet is követ a magyar lakosság maximális kifosztása érdekében.
Az interneten terjed pár napja egy levél, amelyben az OTP Bank által Magyarországon és Romániában a személyi kölcsönökre alkalmazott hitelkamatokat hasonlítja össze. A magyaroknak felszámítandó teljes hiteldíj mutató 32,27 százalék, míg a románoknál csupán 14,85 százalék. Az adatok helyességéről mindenki meggyőződhet az említett pénzintézet magyar és román honlapján.

Ez a példa is kiválóan mutatja, hogy a hazai bankszektor olyan mértékben szemtelenedett el a korrupt és alkalmatlan kormányzatok – beleértve a másfél éve kormányzó második Orbán-kormányt is – cinkos hallgatása közben, hogy az Európai Unión belül ezt csak Magyarországon merik megcsinálni. Egyértelmű és határozott jogszabályok helyett nem önkéntesen alkalmazandó bankkódexet kell elfogadni, miként a devizahitelesek helyzetének megoldását sem a kereskedelmi bankokkal folytatott egyeztetésektől lehet várni. Miközben a bankok a rájuk kivetett bankadó, majd az esetleges rögzített árfolyamon történő végtörlesztés lehetősége miatt – amellyel a feltételek miatt alig fognak tudni élni – folyamatosan arról panaszkodnak, hogy a nyereségük csökkentése veszélyezteti az egész hitelezési rendszert, fehéren-feketén kiderült, hogy Európában a magyarokat sarcolják meg legjobban.

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy azonnal alkosson olyan jogszabályokat, amely véget vet a magyar emberek bankok általi megsarcolásának, és értésére adja a bankszektornak, hogy Magyarországon sem lehet dupla haszonkulccsal dolgozni!

Lenhardt Balázs országgyűlési képviselő, a Jobbik Gazdasági Kabinet elnöke

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások