Ismét „bizonyított” a gazdagok kormánya
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Ismét „bizonyított” a gazdagok kormánya
Ismét „bizonyított” a gazdagok kormánya PDF Nyomtat Email
2011 szeptember 21., szerda 15:54

A Jobbik kezdeményezte a nyugdíjjárulék fizetés felső határának eltörlését. Jelenleg az, akinek éven belül összesített jövedelme eléri a bruttó 7 millió 665 ezer forintot, annak ezen összeg felett nem kell nyugdíjjárulékot fizetni – igaz, cserébe nyugdíjfizetési felső határ is van.

A Jobbik ennek a felső határnak az eltörlését kezdeményezte a nyugdíjkorlát megtartása mellett. Ennek oka, hogy az Orbán-kormány folyamatosan a nyugdíjkassza hiányára hivatkozva sújtja komoly megszorításokkal az alacsony jövedelműeket. Ide tartozik többek közt a korkedvezményes, korengedményes és szolgálati nyugdíjak megszüntetése is.

A magyar nyugdíjrendszer szolidaritási alapon működő, felosztó-kirovó rendszerű, a mai helyzet pedig egyértelműen azt a társadalmi szolidaritást kívánja, hogy azok járuljanak hozzá a nyugdíjkassza bevételeihez a továbbiakban, akiknek nem a mindennapi megélhetésük kerül veszélybe emiatt.

A költségvetési bizottság kormánypárti többsége – már megszokott módon – leszavazta a kezdeményezést, nem támogatják, hogy akinek az addigi összesített éves jövedelme meghaladja a közel 8 milliós határt, annak is – a mostani gyakorlattal ellentétben – kelljen nyugdíjjárulékot fizetni. A jelenlegi szabályozás szerint ugyanis a határ felett keresők arányaiban alacsonyabb közterhet viselnek, mint az alacsony jövedelműek. A javaslat célja pedig éppen az, hogy a sokat keresőket is a kiskeresetűekkel azonos terhekkel sújtsák.

Az eset ismét bizonyítja: a gazdagok kormánya elutasítja a jól keresők közteherviselésbe történő nagyobb arányú bevonását, ugyanakkor gond nélkül von vissza nyugdíjakat, és sorozatos megszorító intézkedéseivel veszélybe sodorja kiskeresetű családok tízezreinek mindennapos megélhetését.

Bertha Szilvia, a Jobbik országgyűlési képviselője

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások