Az én házam, az én váram! – A Jobbik aláírás-gyűjtési akciót indít a devizahitelesek védelmében
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Az én házam, az én váram! – A Jobbik aláírás-gyűjtési akciót indít a devizahitelesek védelmében
Az én házam, az én váram! – A Jobbik aláírás-gyűjtési akciót indít a devizahitelesek védelmében PDF Nyomtat Email
2011 szeptember 05., hétfő 22:47

A Jobbik országos aláírás-gyűjtést indított a bankok önkényének kiszolgáltatott, devizahitellel rendelkező családok megmentése érdekében. Annak megállapítására kérjük az ország lakosságát, hogy a bankszektor a hibás a kialakult helyzetért, ezért a jövőben sem az embereknek, sem pedig az államnak nem szabad több terhet vállalniuk a helyzet megoldásában, a következményeket kizárólag a bankoknak kell viselniük.

Meglátásunk szerint Magyarországon két olyan válsághelyzet van, amely társadalmi robbanással fenyeget: az egyik a magyar-cigány együttélés, a másik az egyre nehezebb helyzetbe kerülő devizahitelesek ügye. Az aláírások összegyűjtését társadalmi felmérésnek tekintjük, mellyel rá akarjuk kényszeríteni a kormányt a devizahitelesek problémájának megoldására és egyben a bankok magyarországi uralmának megtörésére. Nem a magyar emberek vannak a bankokért, hanem fordítva! Meg kell állapítanunk: a bankok átverték és szándékosan a devizahitelek felvételére ösztönözték a magyar embereket. Fontos körülményeket, felmerülő kockázatokat hallgattak el és egyoldalúan, számukra kedvezően módosították (emelték) a hitelek a törlesztőrészleteit.

A bankok magyarázata szerint azért kell az ügyfeleiknek a megemelkedett svájci frank árfolyam miatt sokkal magasabb forint törlesztő részletekkel számolniuk, mert a bankok maguk is svájci frank hiteleket vettek fel, ezeket adták tovább a magyar lakosságnak. Ez hazugság! A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének 2011. II. negyedévi adatai alapján a bankok közel ötször annyi, nem euróban nyilvántartott devizahitelt helyeztek ki, mint amennyi hitelt – nem kis részben külföldi tranzakcióik finanszírozására – maguk is felvettek. A hatósági nyilvántartás adataiból egyértelműen megállapítható: a bankok óriási nyereséget tesznek zsebre a svájci frank megemelkedett árfolyama és a svájci alapkamat drasztikus csökkenése miatt, a hitelezés fő forrása a hazai bankbetét-állomány volt.

Itt az ideje annak, hogy egy radikális fordulattal megállítsuk a bankok önkényét és véget vessünk a magyar emberek kifosztásának! A parlamenti pártoknak a magyar emberek oldalára kell állniuk, nem a bankokéra. Politikai szimpátiától függetlenül nemzeti egységre buzdítunk, összefogásra szólítunk fel minden, a hazájáért, a családjáért felelősséget érző magyar embert. Kérünk mindenkit, támogassa a Jobbik aláírás-gyűjtési akcióját a devizahiteles családok megmentése érdekében!

Az aláírt és kitöltött íveket kérjük eljuttatni a Jobbik székházába személyesen hétköznaponként 9 és 17 óra között, vagy postai úton az 1113 Budapest, Villányi út 20/A. címre feladva.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke

 

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások