Zöld Könyv – fekete lyuk
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Zöld Könyv – fekete lyuk
Zöld Könyv – fekete lyuk PDF Nyomtat Email
2011 augusztus 30., kedd 21:38

A Jobbik nem vitatja, hogy az előző, MSZP-SZDSZ-es városvezetés súlyos pénzügyi, gazdasági és intézményi örökséget hagyott hátra. Ennek ellenére úgy érezzük, a Fideszt ez a tény fekete lyukként szívja magába. Ehhez elegendő csupán a most bemutatott Zöld Könyv bevezetőjét elolvasni, amely múlt időben, vagyis megoldott problémaként kezeli a legfontosabb feladatnak tekintett rendteremtést. Megtudhatjuk, hogy az önkormányzati cégek gazdálkodásában „gátat vetettek” a pazarlásnak és a korrupciónak. Megtudhatjuk, hogy a „hajléktalanság problémáját” kezelték, a „tarthatatlan állapotokat minden szereplő számára megnyugtató módon” rendezték. Továbbá megtudhatjuk, hogy „a főváros polgárai hosszas várakozás után birtokba vehették az újjászületett Margit hidat” és szakítottak „az öncélú presztízsberuházások gyakorlatával”.

Ezzel szemben a valóság az, hogy a Margit híd felújítása immáron kétéves csúszásban van, északi járdája és a kerékpárút nem használható, a villamos a szigeti bejárónál nem áll meg, a hídfőkhöz tartozó aluljárók pedig le vannak zárva. Ugyanakkor presztízsberuházásként gyalogoshidat terveznek a Lánchíd és az Erzsébet híd közé.

Ezeknél is zavaróbb és szembeötlőbb, hogy a hajléktalankérdés egyáltalán nincs megoldva: az aluljárók helyett a tereket, parkokat, BKV-megállókat és a járműveket foglalják el mind nagyobb számban. Jogszabálysértő és provokatív viselkedésükkel szemben az arra illetékesek képtelenek hatékonyan fellépni. Mindezek a budapestiek számára egyértelmű tények.

Kérdés tehát, hogy az önkormányzati cégek szabályos és felelős gazdálkodásával kapcsolatos kijelentéseket komolyan lehet-e venni? Ugyanez természetesen jogosan merülhet fel a huszonöt oldalas dokumentum elolvasásakor. A választ hamarosan mindannyian megkapjuk, amikor ősszel a közüzemi-, illetve közszolgáltatási díjak emeléséről és annak mértékéről fognak dönteni a fideszes képviselők. Kíváncsian várjuk a pillanatot, hogy a városvezetés végre határt szab-e a privatizált közműcégek garázdálkodásának, vagy a budapestieknek továbbra is a sárga rezsicsekkek havonkénti befizetésére kell gyűjteniük a pénzt?

Losonczy Pál, a Jobbik fővárosi frakcióvezetője

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások