A munkaügyi valóság a statisztikai adatoknál is zordabb
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva A munkaügyi valóság a statisztikai adatoknál is zordabb
A munkaügyi valóság a statisztikai adatoknál is zordabb PDF Nyomtat Email
2011 augusztus 30., kedd 21:24

A Policy Solutions elemzése szerint idén a magyar a harmadik legtöbbet dolgozó nemzet Európában, de az új Munka Törvénykönyve révén akár az első helyre is kerülhetünk. Azt azonban el kell mondani, hogy ezek a statisztikai adatok és elemzések általában nem a teljes valóságot türközik.
Az új Munka Törvénykönyve valójában a ma még jogellenesnek számító, bevett gyakorlatot fogja legitimizálni, így a valós munkaidő adatok alapján a magyarok ma is a legtöbbet dolgozó nemzetnek számítanak Európában.

Hazánkban elvétve fordul elő, hogy a túlórát rendesen nyilvántartják, illetve mivel egy állásból szinte képtelenség megélni, ezért aki teheti, a feketegazdaságban még mellékállást is vállal. Így, összességében a statisztikai adatokhoz képest akár kétszer annyi munkaórát is ledolgoznak az emberek. Természetesen ez sem szolgálati idejükbe, sem nyugdíjalapjukba nem számít bele. Miközben egy ember nem ritkán kettő munkáját végzi el, százezrek maradnak munka nélkül. A legtöbbet dolgozó nemzet címet ebben az értelemben a rabszolgamunka XXI. századi újraéledésének tekinthetjük.

Ezen az elhibázott  munkaügyi stratégián éppen a kormány által készített tervezettel ellentétesen, a munkaügyi jogszabályok szigorításával, valamint a gazdasági környezet célzott változtatásával lehetne javítani.

Bertha Szilvia, a Jobbik országgyűlési képviselője

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások