75 éves kor felett másodrangú állampolgárrá válunk?
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva 75 éves kor felett másodrangú állampolgárrá válunk?
75 éves kor felett másodrangú állampolgárrá válunk? PDF Nyomtat Email
2011 augusztus 27., szombat 17:08

A 75 éves életkorra vonatkozó hitelfutamidő maximalizálás újabb bizonyítéka a kormány antiszociális, következetlen és bankokat védő felfogásának. Nem elég, hogy a devizahitelesek problémáját sem tudják megnyugtatóan rendezni – hiszen a terhet és a kockázatot továbbra is egyedül az adósok viselik, a bankok és az állam a felelősségen nem hajlandó osztozni velük –, most a 75 év feletti embereket akarják állami szinten is alsóbbrendűnek beállítani, amely miatt még a fedelet is elveszíthetik az érintett idősek a fejük fölül.

Érthetetlen, hogy ha egy adós 75 éves koráig biztonsággal tudta fizetni nyugdíjából a hiteltartozását, akkor egyszeriben miért válik olyan szintű kockázati tényezővé, hogy a futamidő hosszabbítása miatt esetlegesen még hátralévő tartozását egy összegben ki kelljen fizetnie. Míg a részletekkel továbbra is elbírna, addig ez a szabály akár a fedezetül szolgáló otthona elvesztését is eredményezheti. Normál gazdasági helyzetben érthető lenne egy ilyen szabályozás, azonban az állam dolga, hogy lehetőség szerint, a szükséges létfeltételeket mindenképp biztosítva, megvédje állampolgárait a külső gazdasági hatások okozta krízistől.

A kormány ahelyett, hogy az anyagilag amúgy is kivéreztetett emberek érdekeit próbálná védeni a pénzvilággal szemben, csak tologatja és elodázza a probléma megoldását. A Jobbik továbbra is fenntartja azt a véleményét, hogy a kialakult devizahiteles helyzetért három fél a felelős: a bankok, az állam és az emberek. A társadalom már busásan megfizette az árat az őt terhelő felelősségért. Itt lenne az ideje, hogy a felvételkori árfolyamokon forintosítsák a devizahiteleket, az állam pedig – elismerve felelősségét – vállalja magára a különbözetet, és érvényesítve a bankok felelősségét is, találja meg a módját a pénzintézetekre történő részleges áthárításra.

Bertha Szilvia, a Jobbik országgyűlési képviselője

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások