Romló közbiztonság és növekvő bűnözés a fideszes fülkeforradalom gyümölcse
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Romló közbiztonság és növekvő bűnözés a fideszes fülkeforradalom gyümölcse
Romló közbiztonság és növekvő bűnözés a fideszes fülkeforradalom gyümölcse PDF Nyomtat Email
2011 augusztus 03., szerda 22:58

Utoljára 2001-ben, az első Orbán-kormány idején követtek el hazánkban annyi bűncselekményt, mint tavaly. A Fidesz "két hét alatt rendet teszünk szlogenjéből" az lett, hogy 13,5 százalékkal nőtt a regisztrált bűncselekmények száma. A vagyon elleni bűncselekmények száma 8 százalékkal nőtt, a bűnözők által okozott kár a vagyon elleni bűncselekményeknél egyetlen év alatt 37,7 százalékkal emelkedett. A betöréses lopásoknál szinte robbanásszerű, 17,4 százalékos növekedés tapasztalható.
A rendszerváltás óta soha nem történt annyi személy elleni bűncselekmény, mint tavaly, ezen a téren is rendkívül magas, 16,7 százalékos növekedés történt. Jól mutatja a közbiztonság romlását a garázdaság bűncselekmények száma is, e téren 27,9 százalékos volt a romlás mértéke. Nincs oka a kormánynak az elégedettségre akkor sem, ha a felderítetlenül maradt elkövetőjű bűncselekmények számát nézzük, ugyanis itt is 21,1 százalékos volt a növekedés.

A bűnügyi statisztikák romló mutatószámai egyértelműen bizonyítják: az Orbán-kormány hivatali ideje alatt látványosan nőtt a bűnözés, a kormány e téren látványos vereséget szenvedett. A cigánybűnözés tényét makacsul tagadó, felette politikai korrektségből szemet hunyó Fidesz-kormány a közbiztonságért tenni akaró gárdistákat és polgárőröket börtönbüntetéssel fenyegeti, miközben a közbiztonság látványosan összeomlik.

A Jobbik a hazánkban már bizonyított csendőrség intézményét és a különböző bűnözési formákra szakosodott rendőri egységek létrehozását tartja célravezetőnek. A kormánynak tudomásul kell vennie, hogy a bűnözéssel szemben csak a szigor és a következetesség vezethet eredményre, a problémák tagadása és a közbiztonságért tenni akaró emberek egyenruhás bűnözővé nyilvánítása semmiképp. Az Orbán-kormány idején katasztrofális romlásnak indult bűnözési mutatószámok látványa és a jobbikos polgármestert választó gyöngyöspatai emberek nyilvánvalóvá tették: van ennek a kormánynak Jobbik alternatívája.

Volner János frakcióvezető-helyettes, a Jobbik Rendvédelmi kabinetének elnöke

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások