Nyílt levél egy Jobbikot kirekesztő politológusnak
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Nyílt levél egy Jobbikot kirekesztő politológusnak
Nyílt levél egy Jobbikot kirekesztő politológusnak PDF Nyomtat Email
2011 július 26., kedd 19:36

Tisztelt Kiss Viktor!

Ön egy politológusok közti sajtóbeszélgetésen azt mondta: reméli, hogy olyan helyzet áll elő, amikor jobbikosok nem tölthetnek be közfunkciót, nem kaphatnak állami kitüntetést vagy „nagydoktori” címet. A Corvinus Egyetem politikatudományi doktorandusz hallgatójaként szívesen feltenném Önnek a kérdést személyesen a szeptemberben esedékes disszertációvédésén is intézményünk falai közt, hogy mit képzel magáról, amikor ilyeneket mond. Azonban gyermekem augusztusban várható születése miatt sajnos nem tudok ott lenni, de remélem, akad majd olyan résztvevő kolléga, aki ezt helyettem megteszi. Nyilvánvalóan Ön is örülne egy ilyen kérdésnek, hiszen kijelentése nyíltan kirekesztő a jobbikos magyar emberekre nézve, amit a politikatudomány képviselői nem tűrhetnek meg, így lehetősége lenne tisztáznia magát az egyetemi berkekben.

Az esetet súlyosbítja, hogy Ön is tisztában van szavainak jelentésével, és tudatosan fogalmazza meg nyilvánosan a politikai véleményen alapuló diszkrimináció létjogosultságát, miközben saját magát nyilvánvalóan demokratának és a kirekesztés ellen küzdőnek tartja. Nem lát ellentmondást és hiteltelenséget? Én igen. Tisztelettel tájékoztatom, hogy Ön a kirekesztő, és nem a Jobbik.

Amellett, hogy kirekesztő, hazudik is. Egy demokratikus választást követően az Országgyűlésbe jutott pártról azt állítja, hogy a rendszerbe kerülésével beépül a „cigánygyűlölet, a sovinizmus, a masírozó pogromokat elkövető gárdák” is. Milyen pogromról beszél? Mi a célja a hangulatkeltéssel? A gárdisták és a polgárőrök nem követtek el erőszakos cselekményeket, nemhogy pogromot, ellenkezőleg: saját közösségüket védik. Tudja, a cigánykérdés egy létező probléma Magyarországon, amire az elmúlt húsz év politikai garnitúrája semmilyen megoldást nem tudott vagy nem akart adni, és a Jobbik nélkül ma sem lenne őszinte hang a témában. Tudja, ma dolgozó magyar emberek élnek rettegésben és kiszolgáltatottságban a cigánybűnözés miatt, amiről a többi párt egyszerűen nem hajlandó tudomást venni. És ez nem mítosz, hanem valóság. Sovinisztázás helyett többek közt ezen kellene sürgősen változtatni.

Ön azt is mondta a Jobbikról, hogy „újabban az terjed, hogy tekintsük őt legitim pártnak”. Valóban ez terjed, hiszen az emberek közül egyre többen jönnek rá, hogy az ilyen pogromozás és sovinisztázás hazugságon alapul, nem róluk szól, így az ezt fújó kórus napról napra hiteltelenebb. Egyre többen látják be, hogy megtévesztették őket, terjed az igazság, és visszaszorul a hazugság.

Az Ön által elmondottakban számos hasonlóan elképesztő csúsztatás található, amikre nem is szeretnék kitérni, mindenesetre sikeres kimagyarázást és kirekesztésmentes közszereplést kívánok Önnek:

Dúró Dóra politológus, a Jobbik szóvivője

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások