Orbán az emberekkel fizettetné vissza a „visszafizethetetlent”
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Orbán az emberekkel fizettetné vissza a „visszafizethetetlent”
Orbán az emberekkel fizettetné vissza a „visszafizethetetlent” PDF Nyomtat Email
2011 július 24., vasárnap 19:46

Orbán Viktor Bálványoson elmondott beszédéből sajnálattal értesültünk, hogy a kormány még ma sem jutott annak felismerésére, amit a Jobbik már 2003-as megalakulása óta következetesen képvisel. Ugyan a magyar miniszterelnök beismerte, hogy „nincs alkalmas recept arra, hogy miként lehetne a visszafizethetetlen  államadósságokat visszafizethetővé varázsolni”, de egyúttal hitet tett amellett, hogy a magyar adófizetők újabb megszorításai révén az ország tovább fizeti az államadósságot. A Fidesz történelmi esélyt szalasztott el, amikor kormányra kerülését követően – a jelenleginél lényegesen kedvezőbb nemzetközi gazdasági környezetben – nem törekedett Magyarország hitelezőivel az államadósság újratárgyalására. A Jobbik ezért ismételten a „visszafizethetetlen” államadósság újrarendezésének kormányzati felvetését követeli. Minél később teszi meg ezt a kormány, annál nagyobb pusztítást okoz az országnak, ahogy az sajnos a devizahitelesek esetében már megtörtént.

A későbbiek folyamán a Fidesz-kormány újabb szarvashibákat vétett. Hiába beszélt ugyanis ma a miniszterelnök a munkaalapú társadalom megteremtésének fontosságáról, ha ezzel a véleménnyel a kormány lépései nincsenek összhangban. Az egykulcsos adórendszer a gazdagoknak kedvez, nem növeli a foglalkoztatást, nem pörgeti fel a gazdaságot és nem vezet a gazdaság kifehéredéséhez sem. Az adórendszer átalakításának kudarca tehát nyilvánvaló.

Mivel a kormány – ellentétben a Jobbikkal – nem volt képes idejében felismerni a gazdasági folyamatokat, rendszeresen eső után ölt köpönyeget, ráadásul a hangoztatott célkitűzései és a ténylegesen megtett lépések szöges ellentétben állnak egymással. Magyarország felemelkedése csak az államadósságra és a politikai korrektségre vonatkozó euroatlantista dogmákkal történő szakítással, nyílt, őszinte beszéddel, a „kelet felé nyitás” politikája révén képzelhető el.

Egyúttal nehezményezzük, hogy a miniszterelnök beszédében az elmúlt évtizedek mellébeszélése után nem tért ki a határon túli magyarság önrendelkezését biztosító konkrét autonómiamodell kérdésére, hiszen csak ezáltal nőhet össze, ami valóban összetartozik.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások