Várva várt „világsztár”
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. június 12. szombat

Villő ünnepli névnapját.
Holnap Antal, Anett napja lesz.
Főoldal Hírek Sport Várva várt „világsztár”
Várva várt „világsztár” PDF Nyomtat Email
2011 február 22., kedd 12:30

Mert a napokban a DVTK-hoz igazolt spanyol Luque érkezését valóban világsztár focistának kijáró várakozás övezte a szurkolók, azaz a fórumozók részéről. És a magyar másodosztályból nézve tulajdonképpen ő az is.

José Juan Luque Jimenez pályájának leírása tényleg nem akármilyen szépen cseng. Spanyol első- és másodosztályban játszott több tucatnyi meccset, éveken át, közte igen jónevű kluboknál. (Ahogy a dvtk.eu egyik kommentelője megjegyezte: a regnáló világbajnok válogatott hazájában.) Miután az elmúlt hetekbeli bajnoki felkészülési időszakban pályára lépett párszor diósgyőri mezben, a próbajátékosok egyikeként, és például a Barcika ellen (2-2) be is talált, mint ahogy az MFK Kosice (3-2) kapujában is. Sokaknak, akik a téli hideg ellenére végigfagyoskodták ezeket a találkozókat a hátsó műfüves pályán, veszélyes szabadrúgásaival és ügyes megmozdulásaival máris belopta magát a szívébe a dél-európai labdarúgó. S mikor hazautazott, mondván, gondolkodik a miskolci ajánlaton és családja körében fog dönteni, amellett, hogy néhány drukkerrel pesszimizmusa azt mondatta, „sose látjuk többet”, a többség nagyon is visszavárta. Mondván, ilyen minőségi erősítésekre van szüksége az őszi félszezon után a tabella harmadik helyén tanyázó és tavasszal kimondva-kimondatlanul (a szurkolók többsége által kimondva) az NBII feljutó helyére pályázó Diósgyőrnek. Tegyük hozzá, azon túl, hogy a hétfő este érkezett bejelentés szerint Luque tehát aláírt a DVTK-hoz, több további próbajátékosról is pozitívan határozott a klubvezetés, így piros-fehér mezt ölt az egyaránt tehetséges fiatalnak tartott Vadász Viktor, Pál Szabolcs, Bogáti Péter, a volt kövesdi kapus Tajti Norbert, valamint a bolíviai Vicente Arze.

Ám ahogy jeleztük, a legnagyobb érdeklődést a korábbi spanyol másodosztályú gólkirály legigazolása váltotta ki (Dudás Hunor, a DVTK ügyvezető igazgatója tájékoztatása szerint egy évre szól a kontraktus), amit érzékeltetnek a klub hivatalos honlapján hétfő este óta a bejelentéshez fűzött olvasói hozzászólások is. Ezekből idézünk néhányat:

A világbajnok szintjéről igazolni akkor is nagy öröm, ha a fiú levezetésnek szánja. Ha megkérdezik tőle a kedvenc posztját és azon is fogjuk játszatni, akkor sok örömünk lehet benne, abban pedig biztos vagyok, hogy ő nem fog egy pillanatig sem alibizni.

Egyértelműen ez a mai napom fénypontja.

Ugrálok örömömben.

Ez remek hír. Valaki, aki konyít a spanyol nyelvhez, írhatna Facebookon neki egy levelet, hogy mennyire örülünk neki és hogy mennyire szeretjük a csapatunkat is.

Isten hozott! Bienvenudo a Diósgyőr! Nem tudom, mit vagytok úgy oda a korával. Raul hány éves, jah bocs, hogy ugyanúgy 77-es születésű, mint ő. Sztem nagyon jó lesz!

... Mi a baj a korával? 33 éves. Vitya még 36 évesen is tolta nálunk.

Isten hozott nálunk, Luque! Ez nagyon jó hír! Muszáj lesz beszerezni egy pár spanyol zászlót és kiaggatni a kerítésre, hogy otthon érezze magát ezzel is, itt a vadkeleten!

Ezaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaazzzzzzzzzzzzzzzz a legjobb hír ma, amit el bírtam volna képzelni.

Azt hiszem, a csapat és a vezetőség maximálisan megérdemli a dicséretet. Ezt úgy tudjuk leginkább viszonozni, ha nagyon sokan leszünk március 5.-én!

Éljen! Nekem Kulcsár Sanyi jut eszembe, nagyon vártuk és mennyire meghálálta a bizalmunkat! És a szabadrúgások is rá emlékeztetnek. Csak ugyanezt mondhassam egy év múlva is!

Azt is remélem, hogy a sporik megfelelően fogják védeni, nem lenne jó, ha a szezon elején szétrúgnák...

Az NB2 legnevesebb játékosa.

Előélete alapján a legrangosabb légiós sztem a klub történetében. 55 spanyol előosztályú meccs, 222 másodosztályú meccs, ebben a ligában gólkirály, közte olyan csapatoknál fordult meg, mint az Atletico, Sevilla, Malaga, és nevelőklubja a Sevilla kivételével nem is csak pár meccsen... még ha az Atletico 3 évéből 2-t a Segundában is töltött... Éljen!

Most néztem pár Luque-gólt a Youtube-on. A a felét tudja még annak, mint amit ott láttam, akkor érdemes lesz meccsre járni. A meccsen meg két testőrt kéne mellé állítani, nehogy valaki lerúgja.

Remélem, hogy van egy olyan kitétel a szerződésében, hogy heti kétszer a legtehetségesebb diósgyőri fiataloknak egyéni képzést kell tartania. Mert a történet úgy lenne kerek, ha valamit itthagyna a tudásából akkor is, ha már nem játszik Diósgyőrben.

Abban biztos lehetsz, hogy ilyen nincs a szerződésben, úgyhogy a lurkók kénytelen úgy átvenni a tudást, hogy jóóóól megfigyelik a meccseken.

Remélem, nem az lesz, mint tavaly ilyenkor! Bajzát idejött és mindenki istenítette! Aztán eltelt egy kis idő és ugyanazok szidták... Ugyanez történt Brnoviccsal is.

Nem szeretném elrontani a tisztelt nagyérdemű örömködését, de volt az Újpestnek is egy brazil válogatott Túliója...


Ha valaki a fent említett internetes közösségi oldalon szeretné Luquét megtalálni, itt keresse:
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000711384850&sk=wall

B.A.

A cikkben is említett eddigi két diósgyőri fellépése alkalmával készül videó-összeállításokban Luque játéka, góljai is láthatók:

 

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások