Már a nyári erősítésre (is) készül a DVTK
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. június 12. szombat

Villő ünnepli névnapját.
Holnap Antal, Anett napja lesz.
Főoldal Hírek Sport Már a nyári erősítésre (is) készül a DVTK
Már a nyári erősítésre (is) készül a DVTK PDF Nyomtat Email
2010 október 25., hétfő 17:43

Nyögvenyelősen ugyan, de nyert a DVTK, s nincs lemaradva a feljutó helytől, ám az elmúlt hetek fontos történései nem a pályán, hanem a klubvezetésben zajlottak. Az új tulajdonos új szakmai igazgatót is hozott. Szentes Lázárral a dvtk.eu honlapon közöltek interjút.

- Milyen élményeket őriz a múltból, ellenfélként, Diósgyőrről? Volt-e ennek szerepe az ideérkezésében?

Szentes Lázár: - Élmények? Azok vannak szép számmal. Természetesen a jelen történései döntöttek abban, hogy most elvállaltam a megbízatást.

- Mégis min múlt, hogy igent mondott a hívásra?

SzL: - Ami számított: a tulajdonosi háttér biztosnak tűnik. Másrészt olyan labdarúgó-közeg van itt, ami az országban párját ritkítja. Mondhatják páran, hogy ez csak a „szokásos szöveg”, de akik ismernek, tudják, nem szoktam a levegőbe beszélni.

- Nem hagyhatjuk, hogy borsodi emlékek felidézése nélkül folyjon tovább ez a beszélgetés!

SzL: - Emlékeim? Régre datálódnak. "A magyar futball fővárosa" - erre a meghatározásra sokan felkapták annak idején a fejüket. De akkor Miskolc tényleg az volt. (A hetvenes évek végén - a szerk.) Zalaegerszegen játszottam azidőtájt, de például a DVTK-s Borostyánnal és Fükővel együtt is katonáskodtam. Ez, persze, nem volt véletlen, az első osztályú labdarúgókat külön sorozták be, huszonhárman voltunk együtt. A Diósgyőrrel aztán Győrben játszottam emlékezetes meccseket, később az olló szétnyílt, a két együttes eltávolodott egymástól a rangsorban. A következő tapasztalat már a közelebbi múltté, Tiszaújvároshoz, az ottani edzősködésemhez kapcsolódik. Két évig dolgoztam dél-Borsodban. Sok mérkőzést láttam, Miskolc itt volt egy kőhajításnyira. Sőt, innen jöttek át oda játékosok, jónéhányan. És szintén közel voltam Miskolchoz, amikor az Egerrel szerepeltünk a harmadosztályban, és éppen a DVTK-val szemben, itt megnyert rangadó nyomán jutottunk fel az eggyel magasabb osztályba.

- A közben eltelt esztendők során pedig a diósgyőri futballkedvelők is gyakran láthatták, leggyakrabban NB I-es tévéközvetítések révén.

SzL: - Az edzői pályafutásom magasabb szintre lépett, de mindig figyelemmel kísértem a DVTK-t is.

- Hogyan, mikor került szóba, hogy itt vállaljon feladatot?

SzL: - Dudás Hunor és Sántha Gergely (a klub többségi tulajdonosának képviselői, igazgatók – a szerk.) szeptemberben kerestek meg; első hallásra, őszintén szólva, szkeptikus voltam. Aztán a személyes tárgyalások során jobban megismertem a terveiket, és úgy ítéltem meg, érdemes belevágni.

- Aki trénerként annyi mérkőzést végigmeccselt, milyen az íróasztal mögött ülni, a kispad helyett? Nem hiányzik?

SzL: - Aki edző, annak adrenalinfüggősége van. Hogy hiányzik-e? Hosszú távon nyilván. Most jelenleg nem. Ami a diósgyőri felállást illeti: a vezetőedző feladata az edzésprogramok megtervezése és végrehajtása, a taktika meghatározása, a csapat összeállítása. Én jelen vagyok; ha szükséges, illetve ha kérik, adhatok tanácsot vagy segítséget, de a vezetőedző az első számú felelős a csapat szerepléséért, mert megkapja az ehhez szükséges jogosítványokat és mozgásteret. Én is felelős vagyok az eredményekért, de másképp.

- Beavat a részletekbe?

SzL: - A játékoskeret kialakítása mindig konszenzussal történik. Az ügyvezető – aki hosszú távon képviseli a klub érdekeit –, a szakmai igazgató és a vezetőedző közösen döntenek, de például a stratégiai döntések, az utánpótlás ügyei, az edző kiválasztása az én igazgatói hatáskörömbe tartoznak.

- A szurkolókat érthetően a legjobban az igazolások, azaz a lehetséges érkezők témája érdekli legjobban.

SzL: - Hamarosan elkészítjük azoknak a futballistáknak a listáját, akiket figyelni fogunk. Nem csak a januári átigazolási időszakra való tekintettel, de már a következő nyári erősítések miatt is.

- Mennyit számítanak az edzőként szerzett személyes kapcsolatok? Hogy valakit elég telefonon felhívni, gyere! - és már pakol is.

SzL: - Ez ma nem így megy. Minden játékost a menedzsere képvisel. Mondhatni, "istállókban" vannak. Nem személyes kapcsolaton múlik. Például Granát Balázs azért került ide néhány hete, mert olyan a szakmai előélete, hogy alkalmasnak gondoltuk az erősítésre. Van annyira jó játékos, hogy segítse a Diósgyőrt. Kiszolgáltatott helyzetben voltunk, mert lejárt az átigazolási időszak, mire idekerültünk. A meglévő anyagi erőt oda koncentráljuk, ahol indokolt: elsősorban csatárokat, valamint támadó középpályást keresünk.

- Még egy konkrétumra hadd kérdezzünk rá: mi lesz a szerepe az utánpótlásnál, aminek a jelentősége közismert módon felértékelődött manapság, Diósgyőrben is?

SzL: - Az átvilágítás időszakában vagyok. Az infrastrukturális helyzet közismerten rossz. Ennek megoldására is vannak már tervek, de nem egyik napról a másikra. Azért nézem az edzéseket és a meccseket, hogy felmérjem, ki hogyan dolgozik, milyen a rendelkezésre álló személyi állomány, legyen az edző vagy játékos. Aztán majd meglátjuk, hol és miben kell változtatni.

 

 

(A Diósgyőr a hétvégi megyei rangadón – nem túl szórakoztató, mégis eredményes játékkal – felülmúlta a Kazincbarcika együttesét, 1-0 arányban, Roszel góljával, így jelenleg 20 ponttal a másodosztályú bajnokság 4. helyén fordulhat az őszi szakasz hajrájába.)

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások