"Mátyás király" a villamosmegállóban
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 10. hétfő

Ármin ünnepli névnapját.
Holnap Ferenc napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek "Mátyás király" a villamosmegállóban
"Mátyás király" a villamosmegállóban PDF Nyomtat Email
2011 május 16., hétfő 21:13

A címmel ellentétben Kriza Ákos nem álruhában, titokban "merült le" a városi tömegközlekedésbe. A miskolci polgármester előre bejelentett módon, a (sajtó)nyilvánosság bevonásával tekintette meg saját szemeivel a Zöld Nyíl állását - és hibáit.

Bár úgy tudni, zárt körű, szűk szakmai vizsgálódásnak indult a dolog, a terv végül nyilvánosságra került, hiszen a tavaly hivatalba lépett önkormányzati vezető a közgyűlési ülésen invitálta közös szemlélődésre képviselőtársait. Majd a helyi sajtó is meghívást kapott az eseményre. Így Kriza Ákos munkatársai és holdingos vezetőtársai körében, a fotósok és kamerák kereszttüzében érkezett meg és nézett körül a Selyemréten néhány hónapja elkészült megállóban. Pár perc múlva a stáb és a kísérők hada fel is szállt a menetrend szerint érkező szerelvényre, hogy végigvillamosozzon a belvároson, kicsit leszállva némi újabb szemlélődés végett a Centrumnál, egész a Thököly utcai ideiglenes végállomásig. Itt még tüzetesebben szemügyre vette a polgármester, milyen munkát végeztek eddig a Győri kapuban a Zöld Nyíl hálózatrekonstrukciós projekt kivitelezői, hosszabban konzultált kísérőivel például az Aba utcai - jelenleg nem üzemelő, átalakításra váró - buszmegállónál, majd az építési területre extra engedéllyel behajtó különjárművel hajtott tovább, a munkálatok további szakaszát felkeresendő. (Pontosítás: így volt előzetesen megbeszélve, de a program második fázisa későbbi időpontra halasztódott.)
Amennyire a városházi vezető megnyilvánulásait ez idő alatt hallani lehetett, Kriza Ákos kvázi egyszerű járókelőként próbált a szituációhoz viszonyulni, mondhatni, egyszeri utasként, városlakóként véleményt nyilvánítani a több tízmilliárdos beruházásnak a miskolciak életére gyakorolt hatásáról. (Nota bene, bonyolult konstrukcióban ugyan, de papíron az önkormányzat tulajdonképpen maga a beruházó, azaz a projekt gazdája és ellenőre, továbbá már csak az MVK Zrt. tulajdonosaként is érintettje.) Itt keskenynek találta a megálló peronját, amott úgy látta, a burkolat kivitelezése kívánnivalót hagy maga után - a polgármester hasonló észrevételeket tett, mint tenne bármelyik arra járó, villamoson-buszon utazó, ha a kritikájára volna kíváncsi valaki. A különbség, hogy Kriza Ákos megteheti, s mint ígérte, megteszi, hogy a projekt eddig előrehaladása során előbukkant, illetve feltárt apróbb-nagyobb hiányosságok ügyében szakmai felülvizsgálatot kezdeményez.
B.A.

Mintha Kriza Ákos polgármester azt mutatná Komoróczy Imre projektigazgatónak, hogyan kellett volna az sínek illesztését jól elkészíteni

 

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások