A fakivágást faültetés követi a Győri kapuban
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 12. szerda

Pongrác ünnepli névnapját.
Holnap Szervác napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek A fakivágást faültetés követi a Győri kapuban
A fakivágást faültetés követi a Győri kapuban PDF Nyomtat Email
2011 május 05., csütörtök 19:11

A Zöld Nyíl villamos projekt, illetve az ehhez kapcsolódó új villamos megállók kiépítéséhez szükséges útszélesítés, és az új tartóoszlopok elhelyezése érinti a Győri kapuban az út menti fákat is. A városrészben ezért hamarosan fakivágás kezdődik. Természetesen az engedély kiadását megelőzte egy vizsgálat is. A növényvizsgálatot végző szakemberek szerint a közlekedési utat kísérő fasor nagy része megérett a cserére. A fák jelentős százaléka elöregedett, és nem tettek jót a fáknak a forgalomból származó káros anyagok sem. Az építési munkák miatt érintett szakaszokon kijelölték azokat a fákat, amiket ki kell vágni, illetve olyan fákat is, melyek az építéssel nem érintett területeken vannak, de emberéletre és vagyonra nézve balesetveszélyes állapotban vannak, vagy élettani szempontból is károsodottak. A Miskolci Polgármesteri Hivatal Építési és Környezetvédelmi Hatósági Osztálya ennek alapján adja ki az engedélyt a fák kivágására.

A Győri kapuban valamennyi kivágott fa helyett két új fát ültetnek. Az útépítés-, a villamosmegállók- és a tartóoszlopok helyeinek kialakítása miatt kivágandó fák száma 31, egészségügyi okokból pedig 37 fa lett kijelölve. Mindezek alapján tehát a pótlás révén minimum 136 új fa fogja alkotni a jövőbeni fasort a Győri kapuban. Olyan fákat ültetnek a területre, melyek illeszkednek a megmaradó fákhoz, és illeszkednek az utca paramétereihez és forgalmi adottságaihoz.

A fapótlás a kertészeti kiviteli terv növénykiültetési terve alapján történik, amit egyeztettek az Ökológiai Intézet Alapítvány szakembereivel is. A kiültetendő fafajok kiválasztása az önkormányzat illetékes osztályával és szakembereivel együtt valósul meg a város elvárása szerint. Ezáltal lehetővé válik, hogy a Győri kapuban visszafejlődjön az a lineáris zöldfelületi elem, amire nagy szükség van nem csak városképileg, hanem egészségügyi és környezetvédelmi szempontból is.

A konkrét fakivágásokat és a felsővezetékek miatti további szükséges gallyazásokat az előírásoknak megfelelően kertész szakemberek fogják elvégezni. Az új fák beültetése előreláthatólag az ősz folyamán fog megtörténni.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások