Tíz percben az egész Zöld Nyíl
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 12. szerda

Pongrác ünnepli névnapját.
Holnap Szervác napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek Tíz percben az egész Zöld Nyíl
Tíz percben az egész Zöld Nyíl PDF Nyomtat Email
2011 április 28., csütörtök 00:50

Valójában, persze, éveken át tart a miskolci villamoshálózat-felújítási beruházás. Ám a projekt vezetője egy minapi konferencián jól összefoglalta, mi történt eddig, mi lesz ezután. Az erről készült videónk a „hogyan tovább” kérdésére is kitér.
Nap mint nap „beleakadnak” a megyeszékhely lakói, a városban közlekedők a Zöld Nyíl néven ismert többéves városfejlesztési program jeleibe, eredményeibe és nehézségeibe egyaránt. A már újjáépített síneken könnyebben haladnak a szerelvények, a település másik felében azonban még épp a haladást akadályozzák a feltúrt aszfaltfelületek, az leállt ideiglenesen tömegközlekedés. Szóval beszövi a mindennapjainkat a projekt, de talán sokan nem látják át: honnan hova is szeretne Miskolc eljutni általa. Mire megy el 37 milliárd forintnyi közpénz, és mi az a cél, amiért érdemes - ha érdemes - vállalni az átmeneti nehézségeket

A múlt héten egy vasúti tárgyú, kiemelten épp a villamos üzemággal foglalkozó konferenciát tartottak az MVK Zrt. székházában. Az ország minden részéből érkezett szakemberek előtt Komoróczy Imre, a céghez tartozó projektigazgatóság vezetője a Zöld nyíl hátteréről, jelenéről és jövőjéről olyan átfogó ismertetést, amely talán a laikusok, a városlakók, közlekedők, utasok kérdéseire is választ ad, hasznos információként szolgál. A rendezvényen készült videót tíz percesre vágtuk össze a tájékoztatás érdekében. A szöveges előadást egyébként a helyszíni vetítés képei színesítik, amelyek megmutatják például a Győri kapu - Diósgyőr közötti részre tervezett megállótípusok rajzait, a lehetőséges későbbi további sínhálózat-bővítés irányait (Hejőcsaba?, Cora?), vagy a legérdekesebb aktuális fejleményt, az Újgyőri főtér épp most kezdődő átalakítását.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások