A kör négyszögesítése - az Újgyőri főtéren
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 10. hétfő

Ármin ünnepli névnapját.
Holnap Ferenc napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek A kör négyszögesítése - az Újgyőri főtéren
A kör négyszögesítése - az Újgyőri főtéren PDF Nyomtat Email
2011 április 28., csütörtök 00:38

Akik látták már a zöld nyilas animációt, tudják, gyökeresen átalakul Miskolc nyugati városrészének fő közlekedési csomópontja. A közúti forgalom a mostani körgyűrű helyett az egész környező teresedést megkerülve fog haladni, ha elkészül a projekt. A tér ily módon a többszörösére nő majd.

A villamoshálózati rekonstrukcióhoz kötődően alakul át az Andrássy út indítását adó kereszteződés, amely jól megszokott, ámbár nem a legszerencsésebb módon egy körforgalom révén oldotta meg eddig a háromirányú közutak és a sínek találkozását. Ennek immár vége: a csütörtökön kezdődő beruházás eredményeképpen a tér egészen megváltozik, mondhatni, „bekebelez” minden elérhető területet, azaz részévé válik a busz pályaudvar, a taxiállomás, a benzinkút, minden egészen a közeli autókereskedésig, illetve a szomszédos lakóházakig. Egy hatalmas téglalap alakú Újgyőri főtér váltja fel az eddigi szűk „karikát”.
Az említett közeli emeletes ház tetejéről készítettük az alábbi videók egyikét, hogy megmutassuk, egyszersmind rögzítsük is dokumentarista igénnyel, milyen volt az elmúlt években, évtizedekben ez a környék. Hiszen néhány hónap múltán talán már nem is fogunk emlékezni rá ebben a formájában. És hogy milyennek fogjuk akkor - azaz a következő évtizedekben - látni? Ezt mutatja meg a másik videó, amelynek forrása a zoldnyil.hu, a projekt weboldala. A harmadik kis filmfelvétel pedig az e hét keddi állapotokat mutatja be az Újgyőri főtéren: a villamossínek mentén már jóideje folynak a pályacserére irányuló építkezések, a tér többi részén viszont még csend és nyugalom honol(t). B.A.

 blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások