Közös festés a lakókkal!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 12. szerda

Pongrác ünnepli névnapját.
Holnap Szervác napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek Közös festés a lakókkal!
Közös festés a lakókkal! PDF Nyomtat Email
2012 június 30., szombat 16:20

 

- a Dialóg Egyesület az Avason a második házban szervezi a közösségi festést

Időpontja: 2012. július 1., vasárnap

A FESSÜNK EGYÜTT! - akció egy olyan program része, amelyben újfajta innovatív  elemekkel próbál meg a Dialóg Egyesület válaszokat adni az Avason jelentkező problémákra. A programot a Nyílt Társadalom Intézet támogatja.Egy újabb tízemeletes ház lábazatának díszítését célozza az Egyesület az Avas II. ütemében, ahol a leginkább szükség van a változásokra. Az új lábazat amellett, hogy esztétikai élményt nyújt, a társadalmi szolidaritást, és felelősségvállalást erősíti a helyi lakosokban.

Előzményekről
Az egyesület célja, az észak-magyarországi területek településeinek, kistérségeinek fejlesztése a társadalmi innováció erősítése érdekében, a közösségfejlesztés módszereivel. A helyi lakosság érdekérvényesítő képességének, a helyi nyilvánosságnak, a helyi társadalomnak az erősítése, az életminőség javítása az ott élők erőforrásainak bevonásával.

Az elmúlt tíz évben olyan hátrányos helyzetű településekkel dolgoztak az Egyesület munkatársai, ahol még kevésbé szervezettek az emberek, hiányoznak a civil kezdeményezések, fejlesztő munka szükséges ahhoz, hogy elinduljanak közösségi folyamatok. Városi környezetben, az Avas lakótelepen három éve folyik a munka. Az Avasi Közösségfejlesztési programban a lakótelepen élő emberek aktív társadalmi részvételével igyekeznek változásokat indítani az élhetőbb Avasért.
Július 1-jén, vasárnap újabb közösségi házfestést valósít meg az Egyesület és az Avasi Ifi csapat önkéntesei.
A lakóközösséget végigjárva elindultak a beszélgetések, s felmérésre kerültek a ház lábazatának lefestésére irányuló elképzelések. A festés motívumaiban megegyeztek a lakók, így egy avasi látkép, az Avasi kilátó, illetve a Diósgyőri vár kerül a falra.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások